Skip to content

Artisti celebri, invitati internationali si o seara dedicata folclorului la Festivalul Cerbul de Aur 2019

Organizatorii Festivalului CERBUL DE AUR au dat publicitatii lista completa a invitatilor editiei din acest an, care va avea loc intre 22 si 25 august 2019

Echipa TVR a pregatit in cel mai mic detaliu programul Festivalului Cerbul de Aur. Astfel, editia 2019 va include doua zile de concurs, o gala de premiere, recitaluri ale unor artisti celebri, din tara si de peste hotare, dar si o seara dedicata folclorului.

Daca la inceputul verii organizatorii au anuntat primele nume ale vedetelor invitate, printre ei regasindu-se Stefan Banica Jr. si Irina Rimes, iata ca acum avem lista completa a artistilor care vor urca pe scena din Piata Sfatului din Brasov.

Show rock’n roll STEFAN BANICA JR., momente de intro speciale, prezentate de ZOLI TOTH, un recital original IRINA RIMES si un spectaculos concert EMELI SANDE – surprizele primelor doua seri de festival, 22 si 23 august

Pe 22 august, Stefan Banica Jr. va reveni pentru a IV-a oara pe scena festivalului, intr-un recital de exceptie alaturi de Rock’n roll band si grupul vocal The 50’s. Artistul a declarat ca se simte foarte legat de Cerbul de Aur si se bucura ca traditia festivalului continua, mai ales ca aici a avut sansa de a cunoaste si a asculta live mari artisti precum Cindy Lauper, Tom Jones, Pink sau James Brown.

In prima si a doua seara a festivalului, Zoli Toth va fi cel care ne va introduce in atmosfera de spectacol, momentele de intro fiind concepute alaturi de regizorul artistic al evenimentului, Dan Manoliu. Showul despre natura, traditie si sport isi doreste sa promoveze valorile autentice ale Romaniei.

Astfel, joi, pe 22 august, Zoli Toth va urca pe scena alaturi de ansamblul de percutie Cantus Mundi, iar pe 23 august, artistul a  pregatit un moment special alaturi de un cor format din 80 de copii. Surprizele nu se termina, insa, aici, fiindca serile lui Zoli vor include si secvente cu personalitati sportive precum Ivan Patzaikin si Ianis Hagi.

Irina Rimes a visat de mica sa cante in concurs la Cerbul de Aur si iata ca anul acesta dorinta i se va implini…partial. Artista deja celebra va sustine un recital “original, inspirat si interesant”, in stilul celor cu care deja ne-a obisnuit. 


Pentru prima oara in Romania, artista britanica Emeli Sande va canta in premiera pe scena Festivalului Cerbul de Aur vineri, 23 august. Daca va doriti sa ascultati live sau chiar sa fredonati melodii celebre precum  “Beneath you’re Beautiful”, “Read All About It” sau “My Kind of Love”, nu ratati seara de vineri a festivalului.

RONAN KEATING si CORINA CHIRIAC vor sustine recitaluri sambata, 24 august, in seara de gala a Cerbului de Aur

Gala de sambata, 24 august, se anunta una incendiara nu doar pentru ca atunci vom afla marii castigatori, ci si pentru ca pe scena din Piata Sfatului vor urca Ronan Keating si Corina Chiriac.

Dupa ce s-a lansat in anii ’90 alaturi de trupa Boyzone, Keating si-a continuat cariera solo, reusind sa isi construiasca o cariera solida si in afara boy band-ului care l-a facut celebru.

Asadar, gala se va incheia cu un show de exceptie, in cadrul caruia veti putea asculta live hituri ca “When You Say Nothing at All” sau “If Tomorrow Never Comes”.

Anul acesta, Festivalul Cerbul de Aur a pregatit un spectacol aniversar “Eu sunt Corina”, dedicat primului show color al TVR, difuzat in urma cu 40 de ani, sub conducerea lui Tudor Vornicu. Bineinteles, Corina Chiriac va fi cea care va reface drumul succesului de atunci pana acum, artista numarandu-se printre primii cantareti romani premiati la Festivalul Cerbul de Aur.

Acompaniata de orchestra condusa de Ionel si Andrei Tudor, Corina Chiriac va sustine un recital special, conceput pe structura show-ului din 1979, din care nu vor lipsi slagare precum “Eu sunt Corina”, “Uita nostalgia”, “Am visat odata” sau Valurile Dunarii.

Seara zilei de 25 august este dedicata FOLCLORULUI, intr-un spectacol in trei parti

Ca de fiecare data, ultima seara a Festivalului Cerbul de Aur este dedicata folclorului. Spectacolul realizat si prezentat de Iuliana Tudor este conceput in trei parti, acompaniamentul find asigurat de orchestra “Lautarii” din Chisinau, dirijata de maestrul Nicolae Botgros.

Pe scena festivalului vor urca peste 100 de artisti celebri, de la Irina Loghin, Benone Sinulescu si Nicolae Furdui Iancu pana la Floarea Calota, Matilda Pascal Cojocarita si Daniela Condurache.

In plus, celebrul acordeonist supranumit “Regele Jazzului la acordeon”, Emy Dragoi, va fi invitatul special, iar un alt moment inedit este rezervat reginei muzicii lautaresti, Gabi Lunca.

A doua parte a showului se axeaza pe reinterpretarile moderne ale folclorului: Loredana si trupa Agurida vor sustine un recital special, iar Lidia Buble, Alexandra Ungureanu si Ionut Ungureanu de la Provincialii vor asigura un show inedit, reintepretand in varianta proprie piese din folclorul romanesc.

Festivalul Cerbul de Aur si aceasta seara dedicata folclorului se va incheia cu un spectacol grandios pregatit de maestrul Gheorghe Zamfir si invitatii sai. “Zbor de Ciocarlie” este dedicat mitului creatorului, alaturi de Gheorghe Zamfir urcand pe scena si Paula Seling, Laura Bretan, Rodica Anghelescu si Valentin Boghean si trupa sa. 

 

Citește în continuare