Skip to content

40 de artisti din SUA au regandit mastile de protectie ca obiecte de arta.

Istoricul de arta Geoffrey Shamos si managerul galeriei Vicki Myhren Gallery, Lauren Hartog, au rugat artistii din SUA sa recreeze mastile de protectie care au devenit parte din viata noastra intr-o instalatie de arta. Expozitia a avut loc in spatiul galeriei din Denver, insa din cauza numarului ridicat de imbolnaviri de coronavirus, vizitele au fost suspendate.

Expozitia “MASK” puncteaza un simbol omniprezent al pandemiei COVID-19, mastile.

Prin acest proiect, organizatorii au vrut sa atraga atentia asupra semnificatiei si importantei purtarii mastii ca o problema de sanatate publica si o demonstratie a responsabilitatii civice.

MASK atrage atentia si asupra faptului ca acest accesoriu care face parte din viata de zi cu zi a fiecaruia dintre noi poate deveni un mod de exprimare si o oportunitate pentru creativitate. Mastile reinterpretate de artisti aduc in discutie si o tehnica folosita des in teatrul din trecut, in care actorii purtau masti diferite ca forma de auto-exprimare.

Multe dintre aceste masti nu sunt functionale si nu ar putea fi purtate in realitate. Sunt manifestari a ceea ce semnifica mastile pe care le purtam, noua normalitate din care facem parte.

De la etichetele-bratara din spitale a oamenilor care au murit in urma complicatiilor provocate de noul coronavirus la reintepretarea unui trifoi cu patru foi, simbol al norocului, lucrarile artistilor care au raspuns acestei provocari sunt impresionante.

Galeria Vicki Myhren Gallery face parte din campusul Universitatii din Denver, iar expozitia “MASK” a fost primul eveniment organizat dupa carantina.

Fotografiile apartin galeriei Vicki Myhren Gallery/ Denver.

Citește în continuare