Skip to content

Astazi si maine, actorul si regizorul Mihai Malaimare isi ia ramas bun de la Teatrul Masca. Ultimele sale spectacole sunt de la ora 19.00 pe Calea Victoriei, in fata Muzeului National de Istorie

Astazi si maine (26 si 27 august), Mihai Malaimare va sustine ultimele sale spectacole de la Teatrul Masca, teatru pe care l-a infiintat in 1990, impreuna cu Anca Florea.

Pentru despartire Mihai Malaimare a pregatit oneman show-ul „Actorul” in aer liber, in strada, acolo unde Masca a si inceput sa joace inca de la infiintare. Reprezentatiile vor avea loc pe Calea Victoriei (zona Muzeul National de Istorie) de la ora 19.00. Accesul este gratuit.

“Actorul meu se intoarce pentru ultima data pentru ca imi era dor de scena, asa cum o stiam eu, asa cum am invatat eu sa o iubesc. Eu… dupa ce s-a tot scris ca-i interpretez pe altii, m-am decis sa ma interpretez pe mine insumi”, spune actorul.

Spectacolul „Actorul”, un one man show, pe un text de Mircea Dinescu, reprezinta declaratia de dragoste a actorului pentru teatru, cu gustul dulce si amar al scenei.

Mihai Malaimare sarbatoreste pe scena implinirea varstei de 73 de ani, alaturi de celebrarea a 50 de ani de teatru si 33 de ani de Masca

Dupa 33 de ani, cei doi oameni care au infiintat in 1990 Teatrul Masca – Mihai Malaimare si Anca Florea – se retrag din institutia careia i-au trasat discursul estetic si traseul artistic in toti acesti ani.

Teatrul Masca a fost decorat cu Ordinul „Meritul Cultural”, Categoria D (Arta Spectacolului) in grad de Cavaler (2010) si Ofiter (2015).

Citește în continuare