Skip to content

In Muzeul Astra din Sibiu incepe editia a VII-a a Guitar Meeting. Bucovina, Cargo si Mircea Vintila sustin evenimentul. Sambata sute de chitaristi vor canta in acelasi timp un playlist format din 17 piese folk-rock, romanesti si internationale

Incepand din 17 septembrie 2021, Muzeul Astra gazduieste timp de 3 zile cel mai mare eveniment din Romania dedicat chitaristilor – Guitar Meeting, editia a VII-a. Concertele live in aer liber sunt sustinute de Bucovina, Cargo, Trooper si Mircea Vintila, printre altii, iar din eveniment mai fac parte si seria Young Revolution care aduce pe scena trupe tinere, dar si ateliere, masterclass-uri, expozitii, proiectie de film, lansare de carte si alte activitati.

Tema editiei de acest an este “Experience”, iar organizatorii incurajeaza chitaristii sa iasa din multime si sa se faca auziti prin sunetele de chitara, in cadrul Concertului Manifest – cel mai spectaculos si emotionant moment al intregului festival, atat pentru participanti, cat si pentru publicul larg. Evenimentul are loc sambata, 18 septembrie 2021, incepand cu ora 17:00, la Muzeul Astra din Sibiu.

Concertul Manifest inseamna sute de chitaristi care vor canta in acelasi timp un playlist format din 17 piese folk-rock, romanesti si internationale, multe dintre ele fiind interpretate chiar impreuna cu autorii acestora.

Mai mult decat partea de concerte, organizatorii vor facilita si doua expozitii, “Guitar Heroes Expo” si “Guitar Afterlife Expo”. Acestea reprezinta un repertoriu vizual, care surprind trairile chitaristilor de la editiile trecute, dar si o colectie de chitare vechi, reconditionate, care au fost transformate in adevarate obiecte decorative.

De asemenea, in cadrul evenimentului va mai avea loc si o lansare de carte, „The Final Lockdown” semnata Cristi I. Popescu, sambata, 18 septembrie, la ora 15:00. Volumul va fi prezentat publicului in prezenta autorului si a invitatilor speciali: Alin Dinca (Trooper), Cristian Hrubaru (RockFm), Florin Tibu (Bucovina), iar evenimentul va fi moderat de Dragos Varga. Cartea prezinta o culegere de interviuri cu artistii, din perioada in care rock-ul a fost si el in stare de urgenta, dar si o serie de recenzii facute de autor albumelor noi ale celor invitati la discutii.

Evenimentul va avea parte si de cinema in seara zilei de sambata, de la ora 19.30, cu proiectia filmului documentar „Hansa Studios: By The Wall 1976-90”, in cadrul proiectului Rock the Screen, un documentar despre experienta din studioul de inregistrari si cu procesul de productie si creatie a unora dintre cei mai cunoscuti muzicieni: David Bowie, Depeche Mode sau U2.

In cadrul festivalului vor avea loc si o serie de masterclass-uri de chitara si voce dedicate artistilor. Cele 3 workshop-uri din agenda evenimentului sunt sustinute de artistul Florin Tibu, membru al trupei Bucovina (sambata, ora 12:00), chitaristul si producatorul strain Waqas (duminica, ora 12:00) si MeeRah, antrenor vocal cu experienta (duminica, ora 14:00).

Accesul la toate evenimentele din cadrul Guitar Meeting se face prin achizitionarea unui bilet la Muzeul Astra de la intrare sau online (de pe site-ul Muzeului Astra) si este permis, conform reglementarilor in vigoare: exclusiv persoanelor care fac dovada vaccinarii complete, prezinta rezultatul negativ al unui test RT-PCR / antigen rapid sau se afla in perioada cuprinsa intre a 15-a zi si a 180-a zi ulterioara confirmarii infectarii cu SARS-CoV-2. Minorii pana la 16 ani sunt exceptati de la prezentarea dovezilor medicale necesare participarii la eveniment si de la verificarea in registrul electronic de vaccinare. Mai multe detalii despre eveniment aici.

Citește în continuare