Skip to content

Atelier de arta pentru copii la Muzeul Antipa in decembrie. Prietenii eschimosilor si Vestimentatia ursului polar.

Muzeul National de Istorie Naturala „Grigore Antipa” impreuna cu Belladona Art ii invita pe copii la o intalnire cu Arta in cadrul atelierelor Art Antipa.

Programul educativ ofera celor mici o modalitate distractiva de a invata notiuni din lumea zoologiei prin intermediul artelor plastice, dezvoltandu-si in acelasi timp si creativitatea, ingeniozitatea, simtul estetic si spiritul de observatie.

Modulul din aceasta luna este despre Sarbatori in culori magice si se desfasoara intre 7 si 14 decembrie 2019, in fiecare sambata intre orele 10:15 si 11:45.

Tema atelierului de pe 7 decembrie se intituleaza Prietenii eschimosilor, iar cea de pe 14 decembrie 2019 – Vestimentatia ursului polar. Programul este destinat copiilor cu varste cuprinse intre 5 si 12 ani.

Art Atelier este destinat copiilor care vor sa invete sa deseneze si sa picteze sub indrumarea unui artist profesionist. Sedintele sunt practice, iar lucrarile vor ramane participantilor.

Astfel, prichindeii vor descoperi cum se deseneaza vietuitoarele si diferite stucturi naturale pe care le vor studia dupa exponatele din cadrul expozitiei permanente a Muzeului National de Istorie Naturala „Grigore Antipa” si vor folosi diferite surse de documentare (albume de arta, enciclopedii, fotografii etc.).

Cei mici isi vor forma simtul estetic si isi vor antrena creativitatea prin pictura, utilizand tehnici in acuarela, culori acrilice, guasa, colaj, modelaj si creioane colorate pe diferite suporturi: hartie, acetofan, obiecte modelate, rame etc.

Pe langa aceste activitati, copiii vor invata despre tehnicile de reprezentare prin desen: masuratori, repere, axe de constructie, proportii, stabilirea formei si redarea expresiei.

Nu vor lipsi nici discutiile despre pictorii clasici reprezentativi care au avut natura ca sursa de inspiratie pentru operele lor.

Costul de participare pentru intregul modul este de 110 lei, iar o sedinta costa 60 lei. Taxa se achita la sediul Muzeului, cu cel putin trei zile inainte de inceperea modulului.

Inscrierile se fac aici antipa.ro/rezervari sau prin e-mail la [email protected] in limita a 15 locuri/grupa. Un numar minim de 10 participanti este necesar pentru formarea unei grupe.

Citește în continuare