Skip to content

Atunci si acum…CANDY

 O blonda, o bruneta creata si o bruneta cu codite spiralate. Selena (Elena Vasilache), Claudia (Claudia Pavel) si Giulia (Giulia Anghelescu) au fost primele componente ale trupei Candy! Ulterior a plecat Claudia si a venit o roscata, Monica (Monica Andrei). Astfel trupa Candy a continuat in alta formula. Azi iti propun o lectura despre ce a insemnat trupa Candy, cand a luat nastere si ce s-a intamplat cu fiecare fata din trupa.

Cand tu citesti aceste randuri eu sunt in drumul spre mare, pentru a ma destinde putin intr-un miniconcediu. Facandu-mi eu bagajul pentru mare m-a luat o melancolie si am inceput sa caut pe YouTube piese de sezon, vechi, cum se faceau inainte 🙂

Astfel am dat peste piesa Mergem la mare semnata Candy, un hit la acea vreme. Cred ca fiecare dintre noi a fredonat In vara asta fac tot ce-mi trece prin cap…Aaaa, AaAaaa… Ne bucuram de soare, astazi mergem la mare! Toata lumea mainile sus, toate grijile s-au dus!

Povestea Candy incepe in anul 2000 cand Laurentiu Duta era pe val. Acesta a luat trei adolescente rebele si dulci si le-a pus numele Candy. Fetele au avut un succes nebun in acea perioada, au scos hituri dupa hituri. Primul album al trupei s-a numit Candy, de pe care sunt recunoscute cel putin doua hituri: Mergem la mare si Lasa-ma in pace.

 Cum toate lucrurile dulci se termina repede, Claudia a parasit trupa orientandu-se spre o cariera solo, una longeviva as putea spune, avand in vedera ca fata canta si in ziua de azi :). A avut la inceputuri colaborari cu trupa Simplu, apoi a evoluat frumos si a colaborat cu multe nume mari de afara: Fatman Scoop, Fat Joe sau Ja Rule. 

Dar sa revenim la trupa Candy, pentru ca istoria trupei continua frumos. Dupa plecarea Claudiei, locul ei in trupa a fost ocupat de roscata Monica si in aceasta noua formula fetele au scos inca doua albume O seara perfecta si De Vis. Ambele albume au continut piese devenit hit. Amintesc aici Esti baiatul care imi place , Te iert, Seara iti pare rau sau N-am sa uit.

Vreau sa te las sa revezi Seara iti pare rau, un clip extrem de reusit pentru acea vreme.

Dupa lansarea albumului cu numarul trei blonda formatiei s-a saturat si a parasit trupa. Selena a incercat o cariera solo, a avut colaborari cu Body & Soul si a jucat in mai multe telenovele romanesti. Strungareata si-a pastrat-o mereu :P. 

Cu siguranta nu ai cum sa uiti piesa Nu ma uita, undeva, care a avut de asemenea un clip reusit filmat in Berlin (daca tin eu bine minte).  Nici El, Ea nu e de neglijat, colaborarea facand furori la acea vreme.

Dupa ce Selena a parasit trupa, Giulia si Monica au continuat in formula de duet si au mai reusit sa scoata doua albume: Best Of Candy si Poveste. De aici pot aminti piese ca Heyla sau Cazut din cer, piese de un real succes in anii ce au trecut.

Desi parea ca totul merge bine in aceasta formula, la sfarsitul anului 2003 Giulia isi ia ramas bun de la proiect si imbratiseaza si ea o cariera solo. Intre timp a ajuns si om de radio, a avut multe hituri solo dar si colaborari reusite. In prezent este vocea feminina din Dj Project.

Dupa ce Giulia a parasit formatia, Monica a incercat sa reconstituie trupa Candy. Aceasta si-a invitat inca trei colege: Elena, Andrada si Lucia. Impreuna sub numele Candy au lansat albumul Clipa de azi. Insa aceasta formula nu a fost una de succes, pentru ca la finalul anului 2004, componenta trupei s-a schimba pentru ultima data. Astfel in ultima formula pe care a cunoscut-o trupa Candy au fost: Monica (cea roscata), Monica Ene (fosta componenta a trupei Angels) si Teo (fosta componenta a trupei Viva).

In aceasta noua si ultima formula s-au lansat piesele Impreuna si Candy, cea din urma insemnand finalul trupei cu acelasi nume.

Despre Monica stiu ca si-a incercat norocul intr-o cariera solo, apoi prin televiziune, apoi din pacate a fost implicata in mai multe scandaluri dubioase, apoi a devenit mamica…

In memoria mea trupa Candy inseamna Selena, Claudia si Giulia si pe urma Monica. Sunt curios cati dintre voi stiau aceasta istorie a trupei Candy, membrele care au migrat de la o trupa la alta si piesele scoase in diferite formule.

Citește în continuare