Skip to content

Au mai ramas 3 zile pana la concertul Damian Draghici si Nigel Kennedy

Au mai ramas 3 zile pana la intalnirea Classical Meets Jazz ce va avea loc in Piata Constitutiei din Bucuresti. Damian Draghici si Nigel Kennedy se pregatesc de un concert memorabil pe 8 mai la orele 19:30.

In aceasta dimineata a avut loc conferinta de presa unde am avut ocazia sa aflam mai multe lucruri despre showul pe care il vom vedea duminica. In primul rand vom avea un amestec de muzica jazz si clasica.

Damian Draghici va repeta experienta la nai electric cu piese noi la care a lucrat in ultimele luni. Prima oara l-am auzit in luna noiembrie a anului trecut, alaturi de Diane Schuur si Eddie Daniels. A fost un eveniment exceptional care m-a convins sa nu ratez altele din seria care va urma.

Nigel Kennedy este unul dintre cei mai talentati violonisti din lume. Alaturi de el vor urca pe scena alti 100 de violonisti romani (da, ati citit bine, o suta!).

In afara de asta, BCR si Bright Light, echipa responsabila pentru conceptul Classical Meets Jazz, au lansat proiectul I’M GYPSY despre care gasiti mai multe detalii ma jos. Am primit si noi niste tricouri cu I\’m gypsy, I\’m proud pe care intentionam sa le purtam la concert! 😀

Damian ne-a socat pe toti cand a declarat ca acesta e ultimul concert pe care il va sustine, deocamdata. Si-a dat seama ca a cantat la nai si a facut muzica jazz pentru ca a continua traditia familiei si din ambitia de a demonstra ca iti poti depasi conditia chiar daca esti tigan. Ramane de vazut daca va reveni la muzica, viitorul sau e imprevizibil iar asta ii entuziasmeaza foarte tare. Firea lui de artist e puternica asa ca nu cred ca va revista prea mult fara sa fie pe scena.

Eu sunt un fan al muzicii jazz asa ca asteptam de ceva timp acest eveniment, cu atat mai mult cu cat este vorba despre un violonist ale carui performante le-am urmarit in ultimii ani. Ne vedem acolo! 🙂

 

Nigel Kennedy si Damian Draghici au sosit in Romania pentru concertul „Classical Meets Jazz”, care va avea loc pe 8 mai in Piata Constitutiei.

 

„Classical Meets Jazz” lanseaza proiectul „I’M GYPSY”, care isi propune sa corecteze perceptiile negative si stereotipurile periculoase privind minoritatea roma. Damian Draghici a declarat despre noul sau proiect de suflet:

Performantele tiganilor sunt recunoscute pe plan mondial, mai ales in muzica si dans. In arta, stiinta, sport sau orice alt domeniu nu exista etnii, sexe, religii, exista doar talent! Si cred ca orice bariera se poate depasi prin munca si perseverenta!

In 2011 este o obligatie a tuturor tiganilor sa se educe si sa inteleaga ca si ei pot depasi orice bariera tot prin munca si perseverenta, ajutand societatea sa ii accepte. Eu personal incerc sa-mi depasesc conditia in fiecare zi si alti tigani au facut acelasi lucru. Mi-am luat angajamentul de a incerca sa depasesc barierele de comunicare si cunoastere a culturii noastre. Multi oameni de succes, tigani, se vor alatura acestui mesaj, spunand lumii:

„I’m Gypsy! I’m Proud! … deci Impossible = I’m possible!”>>

 

 

Citește în continuare