Skip to content

(audio) Fanii Radiohead se vor bucura de lansarea unui triplu album: „Kid A”, “Amnesiac” si piese care nu au mai fost auzite pana acum

Pe 5 noiembrie 2021, Radiohead a anuntat ca va lansa un triplu album, care va include variante remasterizate de „Kid A” si „Amnesiac”, dar si un disc cu piese care nu au mai fost difuzate pana acum.

„KID A MNESIA” a fost conceput ca un cantec aniversar, care sarbatoreste 21 de ani de la lansarea „Kid A” si „Amnesiac”. Cele doua albume au fost lansate in octombrie 2000, respectiv mai 2001. Al treilea album se numeste „Kid Amnesiae” si este o compilatie de track-uri din arhivele trupei, care nu au mai fost ascultate de public pana acum. Melodiile au rezultat din sesiunile de inregistrat pentru LP-urile din 2000 si 2001.

Mai jos puteti asculta single-ul „If You Say the Word”,careface parte din acele melodii care nu au mai ajuns la public pana acum.

La lansarea oficiala vor fi disponibile si variante speciale ale noilor materiale, cu viniluri, carti cu artwork, casete audio, schite si carti cu versuri.”Kid A” mai primise o editie speciala pentru colectionari in 2009.

„A Moon Shaped Pool” este ultimul album al Radiohead, de acum 5 ani de zile, insa membrii trupei au avut multe proiecte intre timp. Thom Yorke a compus coloana sonora a filmului „Suspiria” al lui Luca Guadagnino din 2018, apoi in 2019 a lansat albumul solo „Anima”. Jonny Greenwood a creat coloana sonora pentru filmul „Phantom Thread”, ultimul din cariera lui Daniel Day Lewis si a primit o nominalizare la Oscar pentru el.

De asemenea, acestia au mai creat soundtrack-uri si pentru filmul biografic despre viata printesei Diana, „Spencer”, dar si pentru „The Power of the Dog”. Ed O’Brien a lansat albumul solo de debut, „Earth” in 2020.

In 2019, Radiohead a fost inclusa in Rock and Roll Hall of Fame si are in palmares peste 20 de premii si 16 nominalizari la Brit Awards.

Cel de-al doilea album, „The Bends”, lansat in anul 1995, a cucerit publicul prin atmosfera densa de chitara a pieselor si interpretarea expresiva a vocalistului Thom Yorke. A urmat al treilea album al trupei, „OK Computer” (1997), cu un sunet expansiv. La inceputul anilor 2000 au lansat materialele discografice „Kid A” (2000) si „Amnesiac” (2001), ajungand la apogeul popularitatii mondiale.

Formatia rock Radiohead a fost fondata in 1986, in Marea Britanie, si a devenit cunoscuta la nivel mondial dupa lansarea piesei „Creep” (1992) si al albumului de debut „Pablo Honey”, un an mai tarziu. Trupa ii are ca membri pe Thom Yorke (voce, chitara), Jonny Greenwood (chitara), Colin Greenwood (bas, clape), Ed O’Brien (chitara) si Philip Selway (tobe).

Citește în continuare