Skip to content

Balena un spectacol de teatru inspirat de filmul premiat cu Oscar  are premiera la Teatrul Metropolis in acest week end. In rolul detinut in film de Brendan Fraser este actorul Sorin Miron

Teatrul Metropolis prezinta vineri, 15 septembrie, respectiv sambata, 16 septembrie, la premiera spectacolului Balena de Samuel D. Hunter, in regia lui Andrei Hutuleac, care se va juca la Sala Mare, incepand cu ora 19:00. Spectacolul reprezinta prima productie a stagiunii teatrale 2023-2024 si este montat in premiera nationala, transpunerea cinematografica semnata de Darren Aronofsky fiind premiata la Premiile Oscar 2023.

Balena este un spectacol emotionant, cu o poveste care se construieste in jurul lui Charlie, un barbat cu obezitate morbida ale carui alegeri l-au obligat sa traiasca in solitudine, privat de contactul atat de necesar cu ceilalti. In „nicaieriul” american, undeva in nordul Statului Idaho, Charlie isi simte inevitabilul sfarsit apropiindu-se si decide sa reia legatura cu fiica pe care nu a mai vazut-o de peste zece ani. Haituit de singuratate, nefericire dar si de alte dureroase absente, Charlie e gata sa faca ultimii pasi spre impacarea cu sine, dar si cu cei pe care i-a ranit.

„Este o poveste despre iubire, dar mai ales despre absenta ei. Despre marele gol pe care iubirea il lasa, atunci cand decide sa plece, si despre efortul disperat al oamenilor de a umple golul acela cu ceva. Mi-am dorit mult sa fac un spectacol la care publicul sa aiba sentimentul ca priveste personajele si povestea lor ca prin gaura cheii. Si, cu ajutorul unei echipe extraordinare de creatie, cred ca am reusit.”, declara Andrei Hutuleac, regizorul spectacolului.

foto Anastasia Atanasoska 

Distributia este alcatuita din actorii Sorin Miron (in rolul personajului principal, Charlie), Corina Moise (in rolul asistentei Liz), Catalina Mihai (fiica lui Charlie, Ellie), Stefan Radu (Elder Thomas, un Mormon) si Andreea Mateiu (fosta sotie a lui Charlie, Mary), care reusesc sa creeze cu atentie si compasiune universul fragil si in dezalcatuire al lui Charlie.

Scenografia este realizata de Maria Nicola, iar lighting si video design apartin lui Lucian Moga.

Spectacolul dureaza doua ore fara pauza.

Regizat de Darren Aronofsky – cunoscut publicului larg pentru Requiem for a DreamBlack Swan sau mai recentul Mother!, cu un Brendan Fraser remarcabil intr-o drama intortocheata a auto-distrugerii” (The Guardian), filmul THE WHALE spune povestea unui profesor de engleza destul de izolat, suferind de obezitate morbida, care incearca, oarecum tardiv, sa reia legatura cu fiica sa adolescenta.

„Aronofsky ne provoaca sa vedem dincolo de prejudecatile si ideile noastre pre-programate legate de atractie, pentru a gasi frumusetea in personajul central, in melodia calda si invaluitoare a vocii sale, in sufletul sau poetic si pasional. Dar, in acelasi timp, il filmeaza intr-un mod care accentueaza stadiul nedemn al vietii sale ce se desfasoara aproape in intregime pe canapea.” scria The Guardian la lansarea filmului in 2022.

Citește în continuare