Skip to content

Banii de pe concertele electorale

Dupa campania electorala am citit / auzit fel si fel de sume cu cat ar fi incasat artistii romani in perioada electorala… Sume umflate cu pompa pana la absurd, de lesin de ras cand aud cate minciuni gogonate pot scrie / spune unii. Mai nasol e ca unii chiar le cred, deoarece nu toti au idee cum stau lucrurile cu concertele si muzica romaneasca 😐 Sa vedem o parte din clasamentele cu banii incasati in luna electorala:

Bambi: cica ar fi incasat 72.000 E
Anna Lesko: 150.000 E (4 miliarde si 1/2, ma rog)
Traistariu: 140.000 E
Andreea Banica: 155.000 E
(mai multe aici)

Campioni intr-ale infloritului au fost cei de la ziarul Click… Libertatea a dat un clasament ceva mai real al sumelor incasate. Nu inteleg fascinatia asta pentru incasarile artistilor, si cu atat mai putin nu inteleg exagerarile astea.

In primul rand, ca n-aveau cum sa incaseze banii aia intr-o luna. Anna Lesko cerea 1200E in iarna, Mihai Traistariu 1300E, iar Andreea Banica cerea 1400E, iar alora de la Bambi nu le da nici naiba 1200E pe concert cum s-a scris in ziare =)) Intr-adevar, le-au mai crescut tariful in aceasta perioada, dar nici chiar asa. Calculati si voi.

Iar in al doilea rand, undeva intre 15% si 40% din incasari (de obicei 30%) se duc impresarilor. Alte procente se duc (din cand in cand, in functie de ce contracte au) pe diverse: la casa de discuri, manager, dansatori, sunetisti, instrumentisti, stilisti, si asa mai departe. Ganditi-va asadar ca de fapt artistii raman cu foarte putini bani in buzunare din toata suma aia care da asa bine pe prima pagina a ziarelor 8-|

Oare cand vom inceta sa mai fim asaltati de tabloide cu laude ale unor sume false? Cut the crap and get back to real life.

(credit poza sxc.hu)

Citește în continuare