Skip to content

Biblioteca Metropolitana Bucuresti organizeaza o serie de ateliere pentru dezvoltarea abilitatilor gramaticale si structurale si concursuri de creatie inspirate de Caragiale

Tinerii adolescenti din Bucuresti sunt asteptati sa se inscrie la concursul de creatie literara „Parol, Mon Cher”,  cu tema „Universul caragialesc”, organizat de Biblioteca Metropolitana Bucuresti (BMB).

Creatiile care pot participa la concurs cuprind proza scurta, poezie si dramaturgie.

„Parol, Mon Cher” este un concurs adresat elevilor claselor IX-XII, care au preocupari literare si doresc sa-si prezinte operele intr-o competitie scolara.

Inscrierile se fac via email in perioada: 2 mai – 15 iunie, la adresa [email protected].

De asemenea, pe langa creatiile castigatoare, cele mai bune lucrari vor fi publicate intr-o Antologie de texte tiparita la Editura Bibliotecii Metropolitane Bucuresti, seria Literatura fara varsta.

Concursul reprezinta o incurajare pentru tanara generatie in a-si dezvolta abilitatile literare, inventivitatea si dorinta de inovare. Detalii despre concurs sunt pe www.bibmet.ro.

Mai mult, Biblioteca Metropolitana organizeaza si PACE (povestiri, amintiri, calatorii, emotii), un proiect literar menit sa incurajeze copiii si preadolescentii in dezvoltarea abilitatilor gramaticale si structurale, imbunatatirea ortografiei si stimularea imaginatiei.

Proiectul PACE este dedicat copiilor cu varsta intre 7-14 ani, si consta in atelierele de scriere si ilustrare creativa, care se va desfasura in perioada 2 mai-31 august 2022, in toate filialele BMB, precum și în incinta bibliotecilor școlare.

Atelierele reprezinta un punct de sprijin al copiilor care vor progresa prin jocuri de construire a propozitiilor si scurte provocari de scriere si desen, producand texte cu si despre pace, care vor fi si acestea publicate intr-un volum de creatie literara tiparit de Editura Bibliotecii Metropolitane Bucuresti.

Citește în continuare