Skip to content

Cea de-a 17-a editie a Bienalei de Arhitectura de la Venetia a fost amanata pentru 2021. Festivalul de film de la Venetia se desfasoara insa in septembrie

Aceasta era programata intre 29 august si 29 septembrie, dar a fost amanata pentru anul viitor din cauza pandemiei. “Decizia de a o amana pana in mai 2021 este legata de recunoasterea imposibilitatii realizarii, la timpul potrivit, a unei expozitii atat de complexe, de anvergura mondiala”, au anuntat organizatorii intr-un comunicat.

„Cum vom trai impreuna?” este numele Bienalei care sa va desfasura anul viitor intre 22 mai si 21 noiembrie

Presedintele acesteia, Roberto Cicutto, a declarat ca “ultimele zile au clarificat realitatea cu care ne confruntam”. El este cel care supravegheaza mai multe evenimente, inclusiv “Mostra”, cel mai cunoscut dintre toate, dedicat filmului (Festivalul International de Film de la Venetia), care se va tine in aceasta tomana.

„Cu cel mai mare respect pentru munca prestata de toti, de investitiile facute de participanti si luand in considerare dificultatile cu care se confrunta toate tarile (…) am decis sa ii ascultam pe acestia, iar ei reprezinta majoritatea, care au cerut amanarea Bienalei de Arhitectura”, a adaugat Cicutto.

Romania este la cea de-a 15-a participare la Bienala. Acest lucru reprezinta oportunitatea valorificarii unor schimburi artistice si intelectuale precum si promovarea productiei locale

Creata in 1893, “Bienala de Arhitectura” este considerata unul dintre cele mai prestigioase evenimente artistice din Europa si din lume.

Venetia gazduieste alternativ o bienala de arta contemporana in anii impari si o bienala de arhitectura in anii pari. Ordinea va fi putin inversata in urmatorii doi ani, pentru ca arta contemporana va fi gazduita de Orasul Dogilor in 2022.

Pe de altă parte, organizatorii au confirmat ca cea de-a 77-a editie a Festivalului Intrenational de Film va avea loc in perioada 2-12 septembrie, la Lido Venetia si va fi regizat de Alberto Barbera

Scopul Festivalului este de a promova cinematografia internationala sub toate formele sale ca arta, divertisment si ca industrie, intr-un spirit de libertate și dialog. De asemenea, festivalul organizeaza retrospective si aduce tribut perosanalitatilor din cinematografie care contribuie la o mai buna intelegere a istoriei acesteia.

Presedinta juriului din acest an va fi Cate Blanchett. Ea este cea de-a 8-a femeie din istoria festivalului care conduce juriul. Actrita a preluat rolul detinut anul trecut de Lucrecia Martel, regizoare din Argentina, cunoscuta pentru realizarea filmelor “Zama” (2017) si “La Cinega” (2001).

Italia, primul stat european care a stat in carantina totala, relaxeaza restrictiile din aceasta luna. Se deschid parcurile, fabricile si santierele

Odata cu relaxarea restrictiilor in Europa, Italia este primele dintre tari care va permite oamenilor sa mearga in anumite locuri. Pe strazile din Venetia insa, la inceputul lunii au protestat negustori, comercianti, barmani, proprietari de saloane sau cluburi, si alti detinatori de afaceri mici care nu sunt inca deschise publicului. In tara care a platit foarte scump, printr-un numar mare de persoane decedate, si paralizia completa a tursimului, autoritatile manifesta precautie.

Starul hollywoodian Tom Cruise vrea sa termine filmarile pentru “Mission: Impossible 7” in Venetia

Acesta vrea sa se intoarca la Venetia, de indata ce guvernul italian ii va permite si il va sprijini.

Potrivit publicatiei The Sun, filmarile au fost suspendate, iar Tom Cruise a trebuit sa plece in Marea Britanie la inceputul pandemiei. Acest lucru se intampla cu cateva zile inainte sa ajunga in Venetia, cand orasul a fost evacuat.

In ultimul episod al podcast-ului dedicat “Mission Impossible”, Light the Fuse podcast, regizorul si scenaristul Christopher McQuarrie, cunoscut pentru “Jack Reacher” (2012), “Mission: Impossible – Rogue Nation” (2015) si “Mission: Impossible – Fallout” (2018), a explicat ca, desi s-a spus ca Tom Cruise a fugit din Venetia de teama infectarii cu corona virus, acesta nici macar nu era acolo cand orasul s-a inchis.

“Mission: Impossible 7” este continuarea franchisei “Mission: Impossible” (1996), cu Tom Cruise in rol principal. Filmul dinainte, “Fallout” (2018) a fost un succes. Atunci cand a fost anuntat cel de-al 7, a fost anuntat si cel de-al 8-lea film din serie. Si nu doar pentru ca urmau sa fie lansate la un an distanta intre ele. Decizia regizorul de a merge cu doua filme in paralel a aparut din nevoia de a avea libertate de a spune povestea emotionanta si convingatoare, nu doar a personajului principal, ci a intregii echipe, asa cum marturiseste in recentul podcast.

Filmele “Mission: Impossible” sunt focusate puternic pe actiune. Nu sunt doar simple filme de actiune, ci au momente de cascadorie, de cele mai multe ori realizate de Tom Cruise. Regizorul stie ca asta asteapta publicul, dar cu “Fallout” a vrut sa-i ofere personajului interpretat de Cruise si o calatorie emotionala satisfacatoare.

Lansarile ultimelor doua “Mission: Imposibile”, anuntate de Paramount Pictures, erau planificate in vara lui 2021, respectiv, 2022. Dar cel de-al 7-lea va fi lansat in noiembrie 2021, pe cand al 8-lea va fi in 2022, in aceeasi luna.

Citește în continuare