Skip to content

Au fost puse in vanzare biletele pentru Art Safari 2020. Va include expozitii dedicate feminismului, lui Sabin Balasa si lui Gheorghe Petrascu.

A saptea editie a Pavilionului de Arta Bucuresti, Art Safari 2020 se va desfasura in perioada 15-24 mai in 2020. 

Nostalgia anilor ’90 va predomina trei din cele patru expozitii principale anuntate in program.

Prima este dedicata miscarii feministe Guerilla Girls, devenita populara in anii ’90.

Lucrarile din seria „The Art of Behaving Badly” vor ajunge in premiera in Romania la Art Safari si vor reprezenta unul dintre cele mai discutate subiecte ale momentului: inegalitatea de gen si rasiala. 

Guerilla Girls au expus pana acum in cele mai mari muzee ale lumii: MoMA, Tate Modern, Centre Pompidou, Bienala de la Venetia, Van Gogh Museum si Art Basel.

Expozitia va include si faimoasa lucrare: „„Do Women Have to be Naked to Get into the Met. Museum?” in care chipul unei gorile este lipit peste un nud feminin.

Arta Safari va prezenta o expozitie dedicata pictorului Sabin Balasa si personajelor sale de basm din anii ’80-’90.

Expozitia ‘Sabin Balasa – Albastru” va fi curatoriata de Ioana Spiridon cu ajutorul lui Tudor Balasa.

Lucrarile lui Sabin Balasa se găsesc in muzee si in colectii private din Italia, Franta, Suedia, Germania, SUA, Israel, Norvegia, Canada si Australia. Pe langa pictura de aevalet, artistul a realizat numeroase lucrări de pictura murala.

Renumitele compozitii „Elogiul tineretii” care impodobesc Sala Pasilor Pierduti din cadrul Universitatii „Al. I. Cuza” din Iasi sunt in numar de 19 si acopera aproximativ 300 metri patrati. 

A treia expozitie anuntata de Art Safari va include prima retrospectiva din ultimii 50 ani cu lucrarile lui Gheorghe Petrascu – „Despre farmecul realitatii”. 

Petrascu a fost unul dintre maestrii artei romanesti la inceputul secolului al XX-lea lasand in urma peste 3.000 de lucrari.

Pavilionul muzeal dedicat operei sale va fi coordonat de directorul Complexului National Muzeal „Curtea Domneasca” din Targoviste, Dr. Ovidiu Cirstina, si de istoricul de arta Ruxandra Dumitru.

Pavilionul Central va gazdui o expozitie dedicata Scolii de la Bucuresti, arta contemporana realizata dupa anii ’90. Vor fi incluse instalatii si arta interactiva.

Pentru copii, va fi pregatit programul educational Art Safari Kids 2020 cu ateliere de arta: ilustratie in acuarela, sculptura din sarma, pictura pe sticla, modelaj in lut, ateliere de autoportret si pictura ceramica.

Art Safari 2020 va putea fi vizitat si noaptea, in cadrul celei de-a doua editii a evenimentului Night Tours, o experienta care include un tur ghidat in expozitii, arta performartiva si muzica.

Biletele early-bird, cu o reducere de 50% (30 lei pentru un bilet de o zi și 55 lei pentru abonamente) au fost puse astazi în vanzare AICI

Citește în continuare