Skip to content

S-au pus in vanzare biletele pentru recitalurile si concertele simfonice din cadrul Concursului International George Enescu 2024

Iubitorii muzicii clasice pot achizitiona bilete pentru recitalurile si concertele simfonice care vor avea loc in perioada 31 august – 27 septembrie 2024, la Ateneul Roman, in cadrul celei de a XIX-a editii a Concursului International George Enescu.

Maestrul Cristian Macelaru, directorul artistic al Festivalului si Concursului International George Enescu, propune pentru editia din acest an a concursului 6 recitaluri si 5 concerte simfonice. Un regal artistic sustinut de mari maestri ai scenei internationale si laureati ai editiilor anterioare ale Concursului, intr-un eveniment ce se afla, traditional, sub Inaltul Patronaj al Presedintelui Romaniei.

La editia din acest an a concursului, reputatul violoncelist David Geringas va deschide seria recitalurilor din cadrul Concursului alaturi de pianistul Mikhail Mordvinov, propunand publicului un program cu titlul „Luminile nordului – Northern lights”, celebra pianista Lylia Zilberstein si marele violonist Shlomo Mintz vor sustine recitaluri solo pe scena Ateneului Roman, in timp ce renumitul violonist Dmitry Sitkovetsky va canta alaturi de Valentin Radutiu (violoncel) si Lukas Geniusas (pian).

Un alt eveniment de prim rang al concursului din acest an va fi recitalul sustinut de unul dintre cei mai importanti violonisti romani, Liviu Prunaru si castigatorul editiei a 17-a a Concursului Enescu si violonistul Valentin Serban, artisti romani de renume international.

Concertul de deschidere al Concursului International George Enescu 2024 va fi dirijat de Delyana Lazarova, avandu-i ca solisti pe Maria Marica (vioara), Benjamin Kruithof (violoncel) si Alexandra Segal (pian) – castigatori ai Concursului International George Enescu, editia 2022, alaturi de Orchestra Nationala Radio.

Finalele concursurilor vor reprezenta momente de maxim interes pentru publicul meloman, dirijorul Jonathan Bloxham urcand la pupitrul Orchestrei Nationale Radio pentru finala concursului sectiunii violoncel, pe 10 septembrie, Alan Buribayev va dirija Orchestra Filarmonicii „George Enescu” pentru finala sectiunii de vioara pe 16 septembrie, iar Christian Reif va conduce Orchestra Filarmonicii „George Enescu” in finala concursului de pian, pe 22 septembrie 2024.

Ultimul concert simfonic va avea loc pe 27 septembrie 2024, la Ateneul Roman. Dirijorul Cristian Macelaru, directorul artistic al Concursului si Festivalului International George Enescu, va urca la pupitrul Orchestrei Romane de Tineret, alaturi de trei dintre cei sase dirijori tineri participanti la masterclass-ul de interpretare dirijorala, instrumentala si aprofundare in studiul muzicii, pentru a prezenta un regal de muzica romano-franceza in care publicul va asculta lucrari de George Enescu, Dan Dediu, Hector Berlioz, Claude Debussy, Igor Stravinski sau Louise Farrenc.

La editia din acest an, iubitorii de muzica clasica pot achizitiona atat bilete individuale, pentru fiecare concert, cat si 3 tipuri de abonamente. Preturile pornesc de la 60 de lei.

Studentii, elevii si profesorii scolilor si universitatilor de muzica din toata tara beneficiaza de acces gratuit in baza legitimatiei scolare si de serviciu, in limita locurilor disponibile.

Biletele si abonamentele pentru concertele si recitalurile organizate in cadrul Concursului International George Enescu se pot achizitiona din platforma de ticketing www.eventim.ro, dar si in format fizic, din Librariile Carturesti, Librariile Humanitas, magazinele Carrefour sau Good2Go.

Citește în continuare