Skip to content

Actrita Cate Blanchett a lansat un podcast despre schimbarile climatice. Printul William a fost unul dintre invitati

Cate Blanchett a lansat podcastul „Clime of Change”, alaturi de avocatul si antreprenorul pentru mediu Danny Kennedy.

In primul episod, actrita vorbeste in timp ce conduce masina electrica spre Londra si discuta cat de coplesita se simte de vestile proaste. Ea se descrie ca fiind o „mama a patru copii” (cel mai mare dintre baieti are 20 de ani, iar fata -care este adoptata – are sapte ani) si o „pesimista optimista”, si marturiseste ca este anxioasa pentru ca a uitat sa-si incarce masina seara.

The Guardian noteaza ca rolul ei in serialul audio este de a reprezenta ascultatorul pentru ca ea se intreaba cu voce tare daca merita sa faci un efort, cand vine vorba de mediu.

Ea si Danny Kennedy au facut podcastul Climate of Change la inceputul acestui an, intr-un studio din estul Londrei. Printre invitati sunt Adam McKay, regizorul filmului „Don’t Look Up”, in a carui distributie joaca, si printul William.

Totodata, intr-un interviu mai amplu pentru publicatia The Guardian, reporterul o intreaba despre utilizarea celebritatii pentru a atrage atentia asupra unor probleme importante. „Uite”, spune ea, „daca ai doua minute in care vrei sa vorbesti despre soare, poti evidentia tehnologia solara sau poti discuta despre o linie de lenjerie intima. Dar sunt sincera cand spun ca au fost o multime de intrebari, intrebari jenant de ignorante, pe care le-am pus lui Danny de-a lungul deceniilor. Si m-am gandit: „Ei bine, nu pot fi singura.” Cand pui o intrebare, oricat de ignoranta sau prost informata ar fi, ceri sa deschizi o usa catre o intelegere mai profunda,” explica actrita.

Aceasta mai subliniaza ca publicul, cu intrebarile lui simple, pare sa fie adesea inaintea politicienilor cand vine vorba de energie curata. Oamenii vor solutii prietenoase cu mediul, dar trebuie sa se confrunte cu o intreaga mentalitate institutionala care trebuie schimbata.

Printul William apare in cel de-al doilea episod al seriei in sase parti si vorbeste despre programul Earthshot Prize, care incurajeaza ideile inovatoare pentru a aborda schimbarile climatice si sustenabilitatea.

Blanchett incepe prin a discuta despre cum a intrat in activismul climatic si il intreaba pe Printul William ce l-a atras in activitatea de mediu. „Am inceput destul de tanar”, spune William. „Vizionarea a o multime de documentare, in special cu David Attenborough, la o varsta frageda, care chiar mi-a atins interesul – exista o lume mai larga de explorat,” spune William, citat de publicatia Town and Country Magazine.

El a mai vorbit despre bunicul sau, Printul Philip, si despre tatal sau, Printul Charles, care au „un interes profund” pentru munca de mediu de multi ani. Charles a fost un sustinator al mediului inca din anii 1970 si are actiuni de sustinere si sprijinire a mediului inclusiv in Romania, iar Printul Philip a ajutat la infiintarea Fondului WWF.

Podcastul se poate asculta aici.

Cate Blanchett s-a nascut pe 14 mai 1969 in Melbourne si a devenit cea mai de succes actrita din Australia si una dintre cele mai premiate si iubite actrite de la Hollywood.

A jucat roluri de regina, elf, mama-vitrega, lesbiana, vagabond si i-a jucat pe Bob Dylan si Katharine Hepburn cu o eleganta care i-a devenit caracteristica transformandu-se de fiecare data cu abilitatile unui cameleon.

Cate Blanchett a absolvit Institutul de Arta Dramatica din Australia in 1992 si a fost considerata un prodigy al generatiei sale. A debutat pe scena in acelasi an in doua spectacole premiate de critici cu trofeele „Cea buna actrita” si „Cel mai bun debut”.

Primul rol in Hollywood a fost in 1997 cu filmul „Paradise Road”. In urmatorii ani, s-a facut remarcata in productii cu buget din ce in ce mai mare pana la „Elizabeth”, filmul care i-a definit cariera si i-a dus prima nominalizare la Oscar la varsta de 29 de ani.

A jucat in peste 70 de filme care au strans 10 miliarde de dolari din incasari si i-au adus 159 de premii din 338 de nominalizari.

Blanchett a fost ridicata la nivelul de „icon”, a primit numeroase titluri onorifice, inclusiv Presedintele Juriului Festivalului de la Cannes in 2018 si a reusit sa mentina o cariera de succes atat in filme cat si in teatru. A jucat in peste 20 de spectacole pe scenele din Sydney, New York si Londra, fiind premiata de 11 ori. Printre cele mai memorabile roluri se numara Ofelia din „Hamlet”, Nina din „Pescarusul” sau Blanche Dubois din „Un tramvai numit dorinta”.

Citește în continuare