Skip to content

Bon Jovi a deschis al treilea restaurant unde se mananca gratis

V-am mai povestit despre artisti care si-au folosit celebritatea pentru a deschide restaurante sau cluburi super exclusiviste – Timberlake si Robert de Niro fiind unii dintre cei mai activi artisti in aceasta zona.

Dar sunt si artisti care nu investesc ca sa faca bani, ci pentru a da ceva inapoi societatii. Bon Jovi e unul dintre acestia care a deschis o a treia cantina sociala prin Jon Bon Jovi Soul Foundation.

Cu primele doua cantine sociale deschise in zone sarace din New Jersey in 2011 si 2016, Bon Jovi a oferit peste 100.000 de mese catre cei care sunt prea saraci pentru a-si permite o masa cala.

Zilele trecute, Fundatia lui Bon Jovi a fost premiata pentru sprijinul comunitatii, iar restaurantele sale sociale au sarbatorit organizand cine pentru veteranii de razboi.

Sistemul creat de fundatia lui Bon Jovi pentru aceste cantine sociale spune ca oricine este invitat la masa, meniul este gratuit, dar daca invitatii isi permit sa plateasca o masa sunt invitati sa faca o donatie de 20 de dolari. Generozitatea si onestitatea celor care beneficiaza de aceste mese au facut ca pana acum 54% dintre mese sa fie acoperite din donatii.

Regula este primul venit, primul servit dar se fac exceptii daca in restaurant intra cineva care este cu adevarat in nevoie – a stat mult in frig, n-a mancat de multa vreme. Mancarea este pregatita cu ingredient care provin de la fermele fiecarei cantine, pentru ca fundatia a creat pentru fiecare restaurant social cate o mica ferma cu legume si animale unde pot munci oameni someri sau oameni ai strazii.

Mancarea nu e doar gustoasa, dar e si foarte frumos servita pentru fiecare dintre clienti.

 Jon Bon Jovi are 57 de ani, continua sa cante cu trupa sa Bon Jovi, iar o parte importanta din incasarile sale merg catre fapte caritabile.

Artistul se afla in topurile celor mai vandute albume din lume, dar si al celor mai de succes turnee mondiale. In 2012 Jon Bon Jovi a fost inclus in topul celor mai influenti oameni din industria muzicala.

Dincolo de muzica si de fundatia sa caritabila, o parte importanta din banii lui Bon Jovi au fost investiti intr-o echipa de fotbal american din Philadelphia, Arena Football League, pe care a detinut-o intre 2004 si 2012.

In Romania nu avem actiuni similare ale muzicienilor. Denis, liderul trupei The Motans, a anuntat in urma cu cateva saptamani ca intentioneaza sa ofere burse tinerilor artisti, dar proiectul nu este inca activ.

Citește în continuare