Skip to content

Primul serial documentar despre istoria trupei Bon Jovi va fi lansat in primavara pe Disney+. Va include 40 de ani de povesti spuse de fostii si actualii membri ai trupei.

Disney a anuntat ca a achizitionat recent „Thank You, Goodnight: The Bon Jovi Story”, prima serie documentara despre istoria trupei Bon Jovi. Productia beneficiaza de implicarea deplina a tuturor membrilor trecuti si prezenti ai grupului american.

Serialul are patru parti si prezinta cele patru decenii de activitate a emblematicei trupe rock Bon Jovi.

Va fi prima productie TV care beneficiaza de implicarea fostilor si actualilor membri ai trupei. Premiera va avea loc vineri, 26 aprilie, pe Hulu in SUA, pe Star+ in America Latina si pe Disney+ in toate celelalte teritorii, inclusiv in Romania. 

Potrivit unui comunicat de presa Disney+: “Pe cat de palpitanta este povestea unui talent unic in viata, pe atat de rar se intampla ca o legenda precum Jon Bon Jovi sa lase lumea sa patrunda in cele mai vulnerabile momente ale sale, in timp ce inca le traieste. Patruzeci de ani de videoclipuri personale, demo-uri timpurii inedite, versuri originale si fotografii nemaivazute pana acum, care relateaza calatoria de la cluburile din Jersey Shore la cele mai mari scene de pe planeta. Serialul retraieste triumfurile si esecurile, cele mai mari hituri, cele mai mari dezamagiri si cele mai publice momente de frictiune.”

„Thank you, Goodnight: The Bon Jovi Story” este regizat si produs de Gotham Chopra, castigator a mai multor premii Emmy („Kobe Bryant’s Muse”, „Man in the Arena”, „Tom vs. Time”). Va include interviuri cu toti membrii trupei, inclusiv cu solistul Bon Jovi.

Este cea mai recenta docu-serie care va fi disponibila pe platforma de streaming Disney+ la nivel mondial, dupa lansarile de succes ale unor filme si seriale despre carierele spectaculoase ale unor artisti precum Ed Sheeran, Paul McCartney, BTS si Bono.

In cazul Bon Jovi, lansarea serialului va coincide cu aniversarea a 40 de ani de la punerea in vanzare a primul disc al trupei. 

Cel mai nou album al lui Bon Jovi, “2020”, a fost lansat recent si prezenta situatiile dezastruoase cauzate de coronavirus – prin melodia “Do what you can”, uciderea lui George Floyd si miscarea Black Lives Matter – “American Reckoning”, stresul post-traumatic al veteranilor de razboi – “Unbroken” sau violente care duc la folosirea armelor – “Lower the Flag”.

Dupa albumul din 2020, Bon Jovi a pornit in turneu in aprilie 2022 dar fanii si presa i-au criticat prestatiile vocale, un aspect care pare sa fi influentat dorinta artistului de a mai urca pe scena deoarece ulterior nu a mai sustinut concerte.

Moartea lui Alec John Such, membru fondator al trupei, in iunie 2022, i-a impresionat pe fostii colegi ai lui Bon Jovi care au decis anul trecut sa se reuneasca in studio pentru a inregistra noi melodii. In octombrie 2023, chitaristul Phil X declara intr-un interviu ca urmeaza sa se mute la Nashville pentru o luna pentru a crea un nou album Bon Jovi.

O luna mai tarziu, in noiembrie, trupa a lansat un cantec tematic de Craciun intitulat „Christmas Isn’t Christmas”, primul single din ultimii patru ani. Iar noul album va aparea anul acesta.

Bon Jovi are  peste 130 de milioane de albume vandute in intreaga lume, mii de concerte sustinute in peste 50 de tari pentru mai mult de 35 de milioane de fani si incasari din bilete de peste 1 miliard de dolari in intreaga lume doar in ultimul deceniu.

Jon Bon Jovi are 61 de ani si se bucura de un succes similar ca in urma cu 20-30 de ani. Artistul se afla in topurile celor mai vandute albume din lume, dar si al celor mai de succes turnee mondiale. In 2012 Jon Bon Jovi a fost inclus in topul celor mai influenti oameni din industria muzicala.

O data cu maturizarea, Bon Jovi a inceput sa fie din ce in ce mai preocupat de cauze sociale si situatia globala, implicandu-se in numeroase actiuni caritabile si sustinand dreptul la democratie. 

De aproape doua decenii ani, Bon Jovi este fondatorul fundatiei JBJ Soul Foundation, un ONG care se ocupa cu problematica persoanelor fara adapost pentru care acestia ofera cazare, dar si un program de mese, JBJ Soul Kitchens, unde voluntariaza des. Pana acum, eforturile caritabile ale fundatiei au relocat oamenii in peste 700 de case si apartamente din SUA.

Dincolo de muzica si de fundatia sa caritabila, o parte importanta din banii lui Bon Jovi au fost investiti intr-o echipa de fotbal american din Philadelphia, Arena Football League, pe care a detinut-o intre 2004 si 2012.

Bon Jovi a crescut cu mentalitatea de a fi o persoana optimista, cu planuri marete, mentionand amintirile pe care le are privind discursurile presedintelui Ronald Reagan care sublinia deseori maretia Statelor Unite si a posibilitatilor nelimitate pe care le ofera.

 

Citește în continuare