Skip to content

Bon Jovi – un nou album no 1 in Billboard

Bon Jovi bifeaza al cincilea no. 1 din cariera trupei. Albumul What About Now se afla in fruntea topului Billboard, iar in urma sa se afla veteranul David Bowie. Materialul lansat de grupul rock a reusit sa vanda peste 95 de mii de copii in prima saptamana dupa o cursa stransa cu britanicul Bowie.

Conform masuratorilor facute de Nielsen SoundScan, David Bowie se afla in urma doar cu zece mii de copii, dar suficiente pentru a face diferenta intre primele doua pozitii. Bon Jovi este cel de-al treilea material din ultima perioada care sa ajunga pe aceasta pozitie dupa The Circle in 2009 si Lost Highway in 2007. Rockerii au mai reusita aceeasi performanta in anii \’80, cand s-au aflat in top cu New Jersey (1988) si Slippery When Wet (1986).

Infrangerea e amaruie pentru starul britanic, materialul The Next Day fiind primul dupa o pauza de 10 ani de la ultimul sau album de studio. De-a lungul carierei sale David Bowie a strans sapte discuri ce au intrat in primele zece clasate, iar pana acum recordul pentru cea mai inalta pozitie era detinut de materialul din 1976, Station to Station, ce ajunsese pana pe 3.

Totusi, David Bowie conduce la capitolul descarcari, fiind cumparat online de peste 41.000 de fani, in timp ce Bon Jovi a reusit sa stranga doar 34 de mii. In schimb, Bowie se poate bucura de succes in tara natala, unde a ajuns din nou numarul unu.

In plus, succesul se datoreaza si campaniilor de peste weekend pe care au avut-o magazinele Target si si Walmart. Pentru Bon Jovi, insa, e cel mai mic debut in vanzari, dupa ce albumele anterioare au reusit sa treaca pragul de suta de mii de vanzari. The Circle a strans 163 de mii de copii vandute, in timp ce Lost Highway a ajuns pana la 292 de mii. Totusi, nu e cel mai prost debut al lor, vanzarile cele mai scazute le-au avut in 1995 cu materialul These Days. Primul single lansat a fost Because We Can, aparut la inceputul anului si care a reusit sa ajunga pana pe locul 16 in Billboard Rock Songs.

Ce ziceti de clasamentul asta? Vi se pare fair?

Citește în continuare