Skip to content

Bono si Penélope Cruz sunt vocile unor personaje animate, in cadrul unui serial despre importanta accesului egal la vaccinare. South Park au realizat si ei un episod pro-vaccinare

Bono, Penélope Cruz, dar si David Oyelowo sunt cateva dintre vocile din spatele scurtelor episoade de de desen animat din cadrul serialui care promoveaza accesusl egal la vaccinare.

Numele seriei de desene animate este “Pandemica”si vrea sa atraga atentia asupra importanta distribuirii la nivel global a vaccinurilor impotriva Covid-19.

Au fost create sapte episoade, in care se pot auzi mai multe voci de artisti precum Kumail Nanjiani, Danai Gurira, Michael Sheen, Phoebe Robinson si Wanda Sykes. In primul episode se pot auzi vocile actorilor Kumail Nanjiani, Phoebe Robinson si Meg Donnelly.

“Lumea animata prezentata in ‘Pandemica’ arata un lucru destul de simplu – faptul ca locul in care traiesti nu ar trebui sa conteze atunci cand vine vorba de accesul la acest vaccin care salveaza vieti. Chiar daca multi dintre noi ne asteptam randul sa ne vaccinam, trebuie sa ne asiguram ca alte miliarde de oameni din toata lumea nu sunt lasati la capatul cozii. Asa este corect sa procedam si este singura cale sa scapam de aceasta pandemie. Daca vaccinul nu ajunge peste tot in lume, atunci aceasta pandemie nu poate fi eradicata”, spune Bono, solistul trupei U2.

Penélope Cruz a declarat ca si-ar dori ca seria animata sa ajunga la cat mai multi oameni care apoi sa ia masuri pentru a se asigura ca niciun om nu este dezavantajat atunci cand vine vorba despre accesul la vaccin.

“Pandemica este o ilustratie a inegaltitatii din intreaga lume”, a afirmat artista.

ONE este o miscare internationala ale carei actiuni sunt menite sa stopeze saracia extrema si  sa previna raspandirea bolilor, astfel incat orice om din orice tara sa poata avea acces la tratamente.

Aici puteti viziona unul dintre episoade.

Pe canalul de Youtube al organizatiei ONE (aici) puteti viziona toate episoadele animate create in cadrul campaniei.

Mai multe celebritati s-au implicat in ultima perioada in campanii de sustinere a vaccinarii impotriva Covid-19.

Pentru a incuraja cat mai multi oameni sa accepte vaccinul anti Covid-19, Elton John si Michael Caine au filmat o reclama in care vorbesc despre importanta vaccinarii pentru stoparea pandemiei de coronavirus. Mai multe puteti citi aici.

Si realizatorii South Park au creat un episod special dedicat vaccinarii. Intregul episod il puteti viziona AICI

De-a lungul istoriei, lumea showbiz-ului a sustinut campaniile de vaccinare. In 1956, Elvis Presley a aparut in direct la TV si s-a vaccinat impotriva poliomielitei. La acea vreme, tinerii erau cei mai sceptici, iar gestul artistului a facut ca rata de vaccinare sa cresca de la 0,6 la 80% în 6 luni. Iar în 4 ani, rata de incidenta a poliomielitei a scazut in Statele Unite cu 90%.

Citește în continuare