Skip to content

Pentru cand v-au dovedit sacii de LEGO ai copiilor si nu mai stiti ce sa faceti cu piesele, exista Brickit- o aplicatie care foloseste inteligenta artificiala pentru a scana piesele, le inventariaza si propune diverse figurine ca inspiratie

Daca v-ati jucat macar o singura data cu un LEGO, probabil ati trecut prin intrebarea „unde se potriveste cel mai bine aceasta piesa”. Planificarea in functie de caramizile disponibile este baza cea mai importanta a LEGO, iar creatorii aplicatiei Brickit au venit in intampinarea acestei intrebari cu o idee prin care folosesc inteligenta artificiala pentru a creea figurine LEGO.

Dupa ce sunt scanate piesele, aplicatia sugereaza ce constructii se pot face cu ajutorul pieselor respective. Principiul din spatele aplicatiei este un open-source, pentru ca cei pasionati de LEGO isi pot incarca constructiile, iar aplicatia foloseste inteligenta artificiala pentru a le descompune si propune altor utilizatori cu piese similare.

Practic, aplicatia face un inventar al pieselor de LEGO si apoi ofera o serie de idei de constructii care se pot realiza cu resursele pe care le aveti. Mai mult, va ajuta sa gasiti piesele, indicand locul exact unde pot fi gasite in gramada de caramizi.

Aplicatia Brickit este disponibila in prezent pentru iOS prin Apple App Store, iar o versiune pentru Android urmeaza sa fie lansata in toamna anului 2021. Ea este o aplicatie creata de fani si nu este un produs oficial LEGO, insa deja are notorietate in randul pasionatilor de LEGO.

Cea mai recenta colaborare LEGO este cu adidas originals, care a transformat pantofii sport intr-un nou LEGO. Fanii pot sa isi recreeze propriul adidas originals folosind elemente LEGO, rezultand astfel o piesa de colectie.

Fanii pot sa isi recreeze propriul adidas originals folosind elemente LEGO, rezultand astfel o piesa de colectie. Setul include si 17 elemente LEGO suplimentare, astfel incat utilizatorii sa poata recreea atat piciorul drept, cat si piciorul stang. Modelul masoara peste 12 cm inaltime, 27 cm lungime si 9 cm latime.

„Atunci cand a inceput colaborarea cu adidas am fost foarte incantat sa lucrez la acest model. Intrucat pantofii reprezinta obiecte foarte organice, realizate dintr-un material flexibil, care arata diferit pentru fiecare persoana, a fost o provocare distractiva sa traduci acest lucru in sistemul LEGO,  care, prin natura sa, este patrat si in structura de bloc”, a povestit Florian Müller, senior designer, LEGO group, citat de Design Boom.

Citește în continuare