Skip to content

Broadway va ramane inchis tot anul si nu se stie exact cand se vor putea relua spectacolele

The Broadway League a anuntat ca proprietarii de teatru si producatorii vor rambursa sau schimba toate biletele cumparate pentru spectacolele programate pana pe 3 ianuarie 2021.

Din pacate, avand in vedere imprevizibilitatea pandemiei care a determinat inchiderea Broadway, nu se stie exact cand se vor redeschide cele 41 de teatre si e posibil ca unele piese sau muzicaluri sa fie jucate chiar mai tarziu, la sfarsitul iernii sau la inceputul primaverii 2021.

Biletele pentru spectacolele din iarna si primavara viitoare vor fi puse in vanzare in urmatoarele saptamani.

Broadway a fost inchis la inceputul lunii martie si este cea mai lunga perioada de timp in care teatrele au fost inchise.

Inainte de inchidere se jucau 31 de muzicaluri si piese, in timp ce opt spectacole noi erau in avanpremiera si alte opt urmau sa fie lansate in primavara.

Dupa deschidere, nu vor mai fi puse in scena trei spectacole: muzicalul Disney „Frozen”, care a fost lansat in 2018, piesa noua a lui Martin McDonagh intitulata „Hangmen” si relansarea dramei „Who’s Afraid of Virginia Woolf” de Edward Albe cu multipremiata actrita Laurie Metcalf.

Printre spectacolele care vor putea fi vizionate abia in primavara viitoare se numara „Plaza Suite” a lui Neil Simon cu Sarah Jessica Parker si Matthew Broderick, noul muzical de la Lincoln Center Theatre, „Flying Over Sunset” si de la Roundabout Theatre „1776” si „Caroline, or Change”.

Spectacolul 1776, cu muzica si versuri de Sherman Edward, se bazeaza pe evenimentele care au dus la semnarea Declaratiei de Independenta si spune povestea lui John Adams in timp ce incerca sa-si convinga colegii sa voteze independenta americana si sa semneze documentul.

Spectacolul a avut premiera pe Broadway in 1969 si a avut 1.217 de reprezentatii. Productia a castigat trei premii Tony, inclusiv premiul pentru cel mai bun muzical. In 1972, a fost transformat intr-o adaptare de film si a mai fost reinviat pe Broadway in 1997.

Siguranta actorilor din distributie, a echipei de productie, a orchestrei si a publicului este cea mai mare prioritate pentru Broadway League.

Presedintele consiliului de administratie, Thomas Schumacher, a declarat ca toata lumea astepta cu nerabdare sa se intorca pe Broadway atunci cand va fi sigur.

Broadway League continua sa colaboreze cu oficialii orasului New York pentru a gasi cea mai sigura modalitate de redeschidere, inclusiv testarea audientei si a angajatilor, masuri imbunatatite de curatare si igienizare si reinnoirea protocoalelor din culise.

Mai multi producatori au anuntat ca in 2021 vor mai astepta cateva luni pana la reluarea spectacolelor pe Broadway.

Cea mai recenta data aleasa pana acum este pentru „Minutes”, o piesa noua de Tracy Letts, care va fi pusa in scena pe 15 martie, daca va fi posibil.

O reluare a piesei lui David Mamet „American Buffalo” a fost programata pentru 14 aprilie 2021. Un nou spectacol despre Michael Jackson, „MJ the Musical”, va fi sustinut pe 15 aprilie, iar „The Music Man”, o reluare cu Hugh Jackman, va debuta pe 20 mai 2021.

Piesa de teatru „Trouble in Mind” scrisa de Alice Childress in 1955, care va fi regizata de Charles Randolph-Wright, este despre rasism in teatru si este prima piesa scrisa de un autor de culoare care va fi adaugata in programul de pe Broadway.

Acest lucru s-a intamplat dupa discutiile intense despre nedreptatea rasiala care a fost determinata de uciderea lui George Floyd in timp ce se afla in custodia politiei in Minneapolis. Piesa urma sa se joace pe Broadway in anul 1957, dar acest lucru nu s-a mai intamplat.

Childress a fost membru fondator al American Negro Theatre si prima femeie afro-americana a carei lucrare „Gold Through The Trees” din 1952 a fost pusa in scena profesional la New York.

Din punct de vedere istoric, muzicalurile de pe Broadway au tendinta de a fi jucate mai mult decat piesele non-muzicale.

Pe 9 ianuarie 2006, „The Phantom of the Opera” de la Teatrul Majestic a devenit muzicalul cu cele mai multe reprezentatii, 7.486 de spectacole, depasind productia Cats.

Piesele de teatru de William Shakespeare au fost interpretate frecvent pe scenele de pe Broadway, in anii 1800, mai ales de actorul american Edwin Booth, cunoscut pe plan international pentru prestatia sa din „Hamlet”.

Booth a interpretat celebrul rol pentru 100 de spectacole consecutive la Winter Garden Theatre in 1865, iar patru ani mai tarziu a fondat Booth’s Theatre in New York.

Unii istorici teatrali il considera cel mai mare actor american din secolul al XIX-lea. Realizarile acestuia sunt adesea umbrite de relatia sa cu fratele sau mai mic, actorul John Wilkes Booth, care l-a asasinat pe presedintele Abraham Lincoln.

Citește în continuare