Skip to content

A inceput Bucharest Science Festival cu tema „Oamenii si Inteligenta Artificiala”. Copiii sunt asteptati pana duminica la evenimente in care interactioneaza cu roboti creati de elevi din Romania sau cu o parte din tehnologia cercetarilor criminalistice

A inceput Bucharest Science Festival. Copiii sunt asteptati pana duminica la evenimente sub egida „Oamenii si Inteligenta Artificiala”. Publicul va putea interactiona cu roboti creati de elevi din Romania si va vedea o parte din tehnologia cercetarilor criminalistice

Peste 20.000 de parinti, copii, profesori si elevi, sunt asteptati in cadrul editiei de anul acesta a Bucharest Science Festival. Publicul va putea interactiona cu roboti creati de elevi din Romania

Salonul de Stiinta al Scolilor completeaza tabloul celor mai interesante evenimente de anul acesta. La Salon, aflat la a VIII-a editie, echipe de elevi aflati sub coordonarea profesorilor de stiinte de la scolile din Capitala vor intampina vizitatorii cu experimente si demonstratii, inclusiv cu roboti ce vor interactiona cu cei prezenti.

Un alt moment mult asteptat in cadrul Bucharest Science Festival, care imbina distractia cu stiinta, are loc in acest weekend si este legat tehnologia din spatele activitatii criminalistice de politie, astfel ca atat cei mari, cat si cei mici, vor putea ca in cadrul evenimentului interactiv “Tehnologie pentru fortele de ordine”, sa vada cu ochii lor, dar si sa experimenteze direct, cum se iau amprente sau cum se simte cand esti in stare de ebrietate.

In plus participantii din cadrul Bucharest Science Festival vor avea posibilitatea sa descopere alaturi de Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Dealul Spirii” Bucuresti-Ilfov cum functioneaza o statie de pompieri.

De asemenea parintii, copiii, profesorii si elevii vor putea vizita o tipografie  din Capitala, acolo unde vor afla amanunte despre tehnologia din spatele functionarii acesteia, dar vor invata si sa acorde primul ajutor impreuna cu cei de la caravana SMURD sau vor asista la experimente chimice spectaculoase in prezenta specialistilor de la Facultatea de Inginerie Chimica din cadrul Universitatii Politehnice Bucuresti. Nu in ultimul rand, expozitia TechEthos din cadrul festivalului va aduce in prim plan discutiile legate de implicatiile etice ale utilizarii inteligentei artificiale, precum ChatGPT, ChatBots sau influenceri virtuali.

Kids Lab – Atelierele Kids’ Lab dau posibilitatea copiilor de a petrece o ora in lumea chimistilor. Tema de anul acesta este „Clever Foodies”, iar experimentele ii vor ajuta pe copii sa afle mai multe despre continutul de vitamina C al sucurilor de fructe.

Pe durata Festivalului elevii din scoli vor avea ocazia sa viziteze laboratoare din universitati si institute de cercetare. In premiera, anul acesta vor avea acces in laboratoarele Facultatii de Automatica si in cele de Arheologie ale Universitatii! De asemenea vor putea vizita Facultatea de Electronica, cea de Inginerie Chimica, Institutul Astronomic al Academiei si multe altele.

Ajuns la cea de-a unsprezecea editie, Bucharest Science Festival, eveniment aflat sub patronajul Ministerului Cercetarii, Inovarii si Digitalizarii, are loc anul acesta intre 27 septembrie si 1 octombrie, in mai multe locatii din Bucuresti, participarea fiind gratuita pentru majoritatea evenimentelor. Unele evenimente necesita inregistrare prealabila, detaliile fiind disponibile pe www.BucharestScienceFestival.ro. Timp de cinci zile, expozitii, conferinte si dezbateri, experimente si demonstratii, proiectii de documentare vor deschide participantilor perspective noi asupra Universului si vietii.

Programul detaliat al festivalului este disponibil pe www.BucharestScienceFestival.ro si prin intermediul aplicatiei de mobil FestivApp ce poate fi descarcata din Google Play si App Store.

Citește în continuare