Skip to content

Bucium – Greuceau\’ (videoclip nou)

Trupa de folk-rock Bucium lanseaza videoclipul Greuceanu’ , piesa inspirata din basmul romanesc cu acelasi nume. Este povestea eroului care, dupa multe incercari potrivnice, elibereaza Soarele si Luna, care fusesera furate de catre zmei, si reda astfel oamenilor lumina.

“Nu ne dorim o intoarcere la traditii si origini, ci doar o intelegere a lor. Daca intelegem mitologia romaneasca, ne putem intelege si sufletul neamului si ne vom aprecia un pic mai mult. Poate vom relua legatura cu natura, pentru a atinge o armone si un echilibru.”, rezuma membrii trupei mesajul noului material.

In ciuda faptului ca depaseste 11 minute, Greuceanu’ este piesa care se bucura de cele mai bune reactii in cadrul showurilor live. Inregistrata de catre Alex Pascu, liderul Goodbye to Gravity si prieten apropiat al trupei, piesa s-a nascut ca urmare a multor improvizatii live. Intensitatea este crescendo, pleaca de la piano-pianissimo si ajunge la forte-fortissimo. Pe viitorul album al trupei va fi inclusa si o varianta de studio a piesei.

Va place videoclipul?

Citește în continuare