Skip to content

Acum puteti calatori cu balonul cu aer cald prin intermediul aplicatiei Uber. Serviciu de ride-sharing a lansat o noua functie disponibila in Cappadocia, una din cele mai frumoase regiuni ale Turciei. 

Recent, Uber a lansat in Turcia un nou serviciu dedicat exclusiv calatoriilor cu balonul cu aer cald. Optiunea face parte dintr-o campanie turistica dezvoltata alaturi de autoritatile din Turcia si este de dedicata atat turistilor, cat si localnicilor. 

Plimbarile cu balonul prin Uber vor fi disponibile in regiunea istorica Cappadocia, care face parte din Anatolia Centrala. Aplicatia mobila a lansat noul serviciu datorita cererii, dar si a cresterii exponentiale a turismului in regiune si a dezvoltarii Uber pe pietele din Turcia — cursele au crescut cu 50% fata de anul trecut. 

Zborurile cu balonul vor dura pana la o ora si jumatate si vor avea loc deasupra parcului national Göreme, un sit din Cappadocia inclus in patrimoniul mondial UNESCO. Fiecare plimbare va putea gazdui pana la 20 de persoane si va costa aproximativ 150 de euro. 

Vizitatorii pot zbura cu balonul inclusiv la rasaritul sau apusul soarelui, cand lumina accentueaza frumusetea peisajului stancos. Cappadocia este cunoscuta mai ales pentru formatiunile stancoase impresionante, in forma de con, multe dintre ele gazduind in interior asezari istorice: biserici si locuinte sculptate in piatra. 

Cappadocia este de asemenea si locul unde s-au descoperit unele dintre cele mai vechi dovezi ale civilizatiei umane, care dateaza din mileniul al treilea i.e.n. In prezent, este una dintre regiunile cu cea mai mare crestere turistica din Turcia, atat din partea vizitatorilor straini, cat si a cetatenilor turci. 

Uber sustine ca noul serviciu reprezinta un nou mod de a calatori si propune o experienta imersiva aflata la granita dintre arta si aventura. Zborurile cu balonul cu aer cald ar putea crea unele dintre cele mai frumoase momente si ar putea face orice vacanta mai placuta si mai memorabila. 

Plimbarile cu aer cald nu sunt o noutate in Cappadocia, fiind printre cele mai populare activitati din Cappadocia si devenind aproape o emblema pentru pachetele turistice din zona. 

Cresterea rapida si lipsa mai multor servicii care ofera plimbari de acest tip ar putea reprezenta un succes pentru Uber. Un bonus oferit de aplicatia mobila este ca serviciul include si transportul terestru dus-intors de la hotel si pana la locul de decolare al balonului. 

Uber a mai lansat in trecut servicii similare bazate pe atractii si destinatii turistice importante, inclusiv primbari cu triciclete tuk-tuk in India si calatorii cu barca pe apele din Grecia. Zborul cu balonul, desi cel mai recent serviciu lansat, nu este singura optiune de calatorit aerian oferita de Uber, existand si Uber Copter disponibil in SUA, adica zboruri premium cu elicopterul intre Aeroportul International John F. Kennedy si cartierul Manhattan din New York. 

Citește în continuare