Skip to content

Calatoriile virtuale in pietele de Craciun: live din New York, Viena sau Manchester. Plus lista cu website-urile unde il putem urmari pe Mos Craciun live

Daca in mod normal petreceam aceste sarbatori cu familia si prietenii, iarna aceasta lucrurile se petrec diferit, cu o grija sporita fata de cei apropiati. O mare parte dintre tarile din Europa si-au inchis deja portile pentru a incerca sa reduca numarul cazurilor de infectari cu noul coronavirus, asadar calatoriile raman inca o amintire.

Desi nimic nu se compara cu bucuria traita in fata locurilor pe care le vizitam, calatoriile online mai alina dorul de explorare. urban.ro a pregatit cateva plimbari virtuale prin Europa, prin pietele unde se tin targuri de Craciun, dar si cum il putem gasi prin intermediul internetului pe Mos Craciun.

O plimbare prin magia britanica a sarbatorii de Craciun incepe din celebrul Winter Wonderland londonez.

Unul dintre cele mai cunoscute targuri tematice de Craciun de pe mapamond este Winter Wonderland, spatiul din Hyde Park care se transforma in fiecare iarna. Anul acesta, din cauza restrictiilor, toate activitatile au fost anulate, insa va puteti plimba virtual prin satul creat anul trecut de catre organizatori.

Piata centrala din Manchester ofera o expeditie virtuala printre standurile cu produse de Craciun, iar plimbarea se face cu ajutorul Google Maps. Detalii aici.

Si piata din Chatsworth House a fost anulata din cauza crizei medicale, insa organizatorii au gandit pe langa turul virtual al pietei de Craciun si un magazin online pentru fiecare comerciant, astfel incat cumparaturile sa poata fi facute in continuare. Detalii aici.

New York-ul are o aura speciala de Craciun, asadar nu putea lipsi din lista urban.ro o plimbare printre decoratiunile festive ale orasului.

Piata de Craciun berlineza din Charlottenburg Palace s-a mutat si ea online. In mod normal, 250 de casute-stand prezentau turistilor si localnicilor bunatati si cadouri diverse, de la vin fiert la globuri pictate manual. DAca aveti o pereche de ochelari pentru realitate virtuala, turul propus de organizatori prin piata se poate face si in AR. Detalii aici.

Si Viena ajunge mai aproape de calatori printr-o plimbare virtuala care are loc in piata de Craciun. Colinde, oameni care se bucura de atmosfera, luminite colorate si tot felul de idei de cadouri se pot observa in videoul de prezentare.

O surpriza pentru cei mici sau chiar pentru dumneavoastra este urmarirea in timp real a saniei lui Mos Craciun.

De cativa ani, avem posibilitatea sa vedem unde este Mos Craciun pe mapamond si cum reuseste intr-o singura noapte sa traverseze toate emisferele, ajungand astfel la toti copiii din lume.

Expeditia Mosului poate fi urmarita prin Google sau pe Norad, fiecare platforma oferind si informatii despre satul in care spiridusii si ajutoarele pregatesc cadourile.

De asemenea, exista o platforma prin care putem urmari live si situatia din Laponia, din orasul Rovaniemi, unde locuieste Mos Craciun. Transmisiunea in direct se poate urmari aici.

Citește în continuare