Skip to content
Încarc Evenimente

« Vezi calendar

  • Acest eveniment a trecut.

Duoul american Beacon vine in premiera la Bucuresti in Control Club

Duoul american Beacon vine in premiera la Bucuresti in Control Club

Duoul american Beacon va sustine un concert in premiera la Bucuresti, joi 30 ianuarie, de la ora 20:00, la Control Club. Proiectul originar din Brooklyn vizitează Romania la finalul unui turneu european de promovare a albumului Gravity Pairs lansat in 2018.

Fondat in 2011, Beacon este proiectul lui Thomas Mullarney III si Jacob Gossett. Cei doi s-au cunoscut pe cand urmau cursuri de arta la prestigiosul Pratt Institute din New York si au inceput sa compuna muzica ce imbina stilurile R&B si electro cu influente diverse, de la Underworld la Jeff Buckley.

Dupa cateva single-uri lansate independent, Beacon au fost preluati de casa de discuri Ghostly International, sub umbrela careia au lansat trei albume si au sustinut turnee internationale, alaturi de Gold Panda, Oneohtrix Point Never si Tycho.

Pentru ultimul album, Gravity Pairs (Ghostly, 2018), Beacon au adoptat un stil de compozitie liniar, avand la baza melodii cântate la pian sau chitara, precum si armonii vocale in iteratie, inspirati fiind de teoriile filosofului Walter Russell, ce descria ordinea ritmică a universului sub forma unor „perechi gravitationale”.

Recent, Beacon au lansat single-ul Wave of Mutilation, o reinterpretare sub forma unei meditații slow-tempo la pian a cunoscutei piese Pixies.

Concertul Beacon de la Bucuresti este organizat de Control Club, cu sprijinul OneDay.

Biletele pot fi achiziționate la prețul de 40 de lei, online prin Eventbook.ro sau de la Control Club (Str. Constantin Mille, nr. 4).

Detalii

Dată:
30 ianuarie 2020
Oră:
8:00 pm - 9:30 pm
Etichete Eveniment:
Site web:
https://www.facebook.com/events/1004668629883206

Loc de desfășurare

Club Control
strada Constantin Mille, nr.4
Bucuresti, România