Skip to content

Filme de Oscar cu Brendan Fraser si Cate Blanchett, noul lungmetraj François Ozon, avanpremiere romanesti si un cine-concert Danaga, in programul Caravanei TIFF Unlimited la Timisoara.

Caravana TIFF se intoarce la Timisoara. Dupa succesului celei de-a 22-a editii a Festivalului International de Film Transilvania, care a strans peste 120.000 de spectatori in fata marilor ecrane din Cluj-Napoca, o parte dintre filmele TIFF vor putea fi urmarite in mai multe localitati din Romania, in sali si in aer liber.

Din iulie pana in octombrie, Caravana TIFF Unlimited strabate tara si se opreste la Breb, Iasi, Predeal, Satu Mare, Targu Lapus, Zabola, Timisoara, Bacau, Bistrita, Braila si Brasov. Intrarea la filme va fi libera.

Caravana TIFF la Timisoara va opri intre 21 si 24 septembrie si va ofera posibilitatea de a urmari in avanpremiera peste 10 filme asteptate de public.

Pe langa proiectiile filmelor, evenimentele vor include si intalniri cu invitatii speciali care au creat filmele respective si sesiuni de Q&A. Acestea vor avea loc la Cinema Victoria, Filarmonica Banatul si Gradina Capitol.

Programul include filme de Oscar, filme romanesti, dar si un cine-concert special. Veti putea urmari filme precum TÁR (r. Todd Field), cu Cate Blanchett in rolul unei dirijoare de geniu (care i-a adus o nominalizare la Oscar actritei australiene), sau Balena (r. Darren Aronofsky), care i-a adus premiul Oscar actorului Brendan Fraser.

Spectatorii sunt asteptati si la filme romanesti in avanpremiera: documentarul intre Revolutii (r. Vlad Petri), David, noul film al lui Radu Muntean despre ultramaratonistul Tibi Useriu, sau Cazul inginerului Ursu (r. Liviu Tofan), despre dizidentul comunist.

Un eveniment special al caravanei este cine-concertul Aventurile Printului Achmed, acompaniat live de muzicianul Danaga. 

Regizat in 1926 de Lotte Reiniger, „Aventurile Printului Achmed” este cel mai vechi film de animatie din lume si este inspirat din legendara colectie de povesti „O mie si una de nopti”. 

Muzicianul si compozitorul clujean Danaga a creat coloana sonora a cine-concertului si o va interpreta live la Timisoara. Evenimentul va avea loc joi, 21 septembrie, la Filarmonica Banatului.

Alte propuneri ale organizatorilor includ noul documentar regizat de Oliver Stone – Nuclear Now, povestea de dragoste queer in trecere (Passages, r. Ira Sachs), comedia despre frica de zbor Confort Nordic (r. Hafsteinn Gunnar Sigurðsson), noul film semnat de Fatih Akin – Rheingold – despre rapperul german Xatar, sau noul film regizat de François Ozon – Crima este a mea. 

Weekend-ul se va incheia cu proiectia unei povesti clasice – Casablanca – la Gradina Capitol. Programul complet il gasiti mai jos, fiind disponibil si pe tiff.ro si pe pagina de Facebook a proiectului.

Joi, 21 septembrie:

Cinema Victoria:

18:00 – Nuclear / Nuclear Now, r. Oliver Stone | SUA, 105’ (AVANPREMIERa)

20:30 – Cazul inginerului Ursu, r. Liviu Tofan, serban Georgescu | Romania, 100’ (avanpremiera in prezenta regizorului)

Filarmonica Banatul

21:00 – Cine-concert „Aventurile Printului Achmed”, r. Lotte Reiniger, 80’ (1926) | Acompaniament muzical live: Danaga

Vineri, 22 septembrie:

Cinema Victoria

18:30 – Intre Revolutii, r. Vlad Petri | Romania, 69’ (avanpremiera)

20:30 – In trecere / Passages, r. Ira Sachs | Franta, 91’ (avanpremiera)

Gradina Capitol

21:00 – Confort Nordic / Northern Comfort, r. Hafsteinn Gunnar Sigurðsson| Islanda, 97’ (avanpremiera)

Sambata, 23 septembrie

Cinema Victoria

15:00 – Zana florilor si trolul de piatra, r. Karla Holmbäck, 75′ | EDUCATIFF

17:00 – Rheingold, r. Fatih Akin | Germania, 138’ (avanpremiera)

20:00 – TÁR, r. Todd Field | SUA, 158’ (avanpremiera)

Gradina Capitol

21:00 – Povesti indiscrete / Stories not to be told, r. Cesc Gay | Spania, 100’ (intrare libera)

Duminica, 24 septembrie

Cinema Victoria

15:00 – David, r. Radu Muntean | Romania, 110’ | EDUCATIFF (avanpremiera in prezenta echipei)

18:00 – Balena / The Whale, r. Darren Aronofsky | SUA, 117’ (avanpremiera)

20:30 – Crima este a mea / Mon crime, r. François Ozon | Franta, 102’ (avanpremiera)

Gradina Capitol

21:00 – Casablanca, r. Michael Curtiz | SUA, 102’

Biletele au fost puse in vanzare online, pe eventbook.ro, pe site-ul cinema Victoria si la casieria cinematografului. Proiectiile in aer liber de la Gradina Capitol au intrare gratuita.

Citește în continuare