Skip to content

La Carnegie Hall se monteaza o opera special creata pentru bebelusi. Intrarea este libera, iar o parte din poveste este disponibila gratuit online

Bebelusii si copiii mici sunt vedeta spectacolului la  un eveniment dedicat muzicii, jocului creativ si imaginatiei pe scena celebrei Carnagie Hall.

Noul spectacol „Camille’s Rainbow” este conceput special pentru cei mai mici iubitori de muzica, iar intrarea este gratuita, cu rezervare in prealabil. „Camille’s Rainbow” este un proiect Carnegie Hall si Minnesota Opera, ca parte a Concertelor pentru copii.

„Camille’s Rainbow” este o invitatie pentru copii care vor descoperi o lume a culorilor, vor intalni personaje interesante si vor porni intr-o calatorie de explorare si transformare. Camille se aventureaza in lume cu ajutorul prietenilor ei colorati Roo, Boo si Yo.

Muzicienii Thomas Cabaniss si Saskia Lane au scris muzica, in timp ce Zoë Palmer a creat versurile.

Chiar daca nu puteti ajunge la un spectacol, puteti vedea sase videoclipuri animate pe temele spectacolului.

In timp ce spectacolele promit sa fie foarte distractive pentru cei mici, exista si o misiune mai profunda, academica. Prin acest proiect, Carnegie Hall studiaza efectul muzicii in dezvoltarea copiilor de 0-2 ani. Cercetarile de pana acum au descoperit ca muzica poate juca un rol important in interactiunile de zi cu zi care sprijina urmatoarea generatie.

„Camille’s Rainbow” este doar unul dintre numeroasele programe de educatie pentru copii ale Carnegie Hall, care urmeaza „OTOYOTOY!”, un program de teatru muzical si „NOOMA”, o opera care foloseste parasute pentru a crea o lume de mirare si interactiune.

Carnagie Hall mai are in dezvoltare si Proiectul Lullaby, care invita parintii bebelusilor si cei care asteapta acum un copil sa scrie si sa cante cantece de leagan personalizate pentru copiii lor.

Unicef mentioneaza ca un studiu efectuat de Institute of Learning and Brain Sciences a constatat ca, dupa ce un bebelus asculta muzica, cortexul auditiv si cel prefrontal al copilului arata diferit. Acestea sunt regiunile creierului responsabile de procesarea muzicii si limbajului. Totodata, studiul arata ca atunci cand copiii mici interactioneaza unii cu altii, efectele pozitive ale ascultarii muzicii se extind si asupra unor trasaturi ale personalitatii, de exemplu dorinta de a ajuta si de a coopera. 

Citește în continuare