Skip to content

Cartile preferate ale artistilor. Remus Gabor.

In epoca fast forward, cei mai multi dintre noi cauta sa citeasca mai degraba rezumatul unei carti sau un articol recenzie care face o analiza a acesteia.

Pentru noi, urban.ro, timpul alocat cartilor inseamna sa-ti deschizi mintea si inima catre noi perspective, sa descoperi cu empatie si toleranta perspective noi ale subiectelor care te pasioneaza.

In acesta luna, avem un proiect special in care multi artisti vor povesti despre cartile lor preferate. Speram sa fie inspiratie pentru cat mai multi dintre cititori.

Intelegem ca stilul de viata este diferit pentru fiecare, la fel ca si timpul liber, de aceea incercam sa va recomandam si versiunile alternative de a descoperi cartile respective cu ajutorul aplicatiei voxa.ro. Acolo unde ele sunt si in versiune audio sau ebook, veti gasi link-ul de pe voxa.ro.

Tanar scenograf, asistent universitar si artist independent, Remus Gabor are o experienta de 10 ani in domeniul scenografiei: de teatru dramatic, teatru de animatie, film, televiziune cat si evenimente artistice. 

Nascut in satul Racaciuni din judetul Bacau, Remus Gabor s-a stabilit in Bucuresti din anul 2012 si a absolvit studii de licenta si master in scenografie, culminand cu o diploma de doctorat in domeniul teatrului si artelor spectacolului in cadrul UNATC din Bucuresti. In prezent este asistent universitar in catedra de scenografie a Universitatii Nationale de Arte Bucuresti si angajat ca artist plastic in cadrul Teatrului National Bucuresti.

A inceput sa lucreze in scenografia de film si teatru inca din facultate, descoperind o pasiune pentru teatrul de animatie. Astfel a creat pentru spectacole de animatie atat pentru adulti cat si pentru copii: “Furtuna” la Teatrul Colibri din Craiova, “Frumoasa si Bestia” la Teatrul Guliver din Galati,“Sanziana si Pepelea la Teatrul Prichindel din Alba Iulia; “Craiasa zapezii”,” Migranti” si “Faust reloaded” la Teatrul Tandarica din Bucuresti, regia acestor spectacole fiind realizata de Cristian Pepino. 

Pe langa activitatea propriu-zisa in domeniul scenografic, a infiintat si un atelier de productie scenografica in cadrul caruia a creat mascota echipei de baschet Dinamo din Bucuresti si a teatrului Prichindel din Alba Iulia dar si o parte din costumele pe care le-ati vazut cele mai recente spectacole ale lui Razvan Mazilu: „Cabaret” si „Maria de Buenos Aires” sau „Scripcarul pe acoperis” in regia lui Andrei Munteanu la Teatrul Evreiesc de Stat.

A lucrat si in film cu scurtmetraje selectionate si premiate la Cinéfondation la Cannes, la Festivalurile de la Film de la Sarajevo, San Sebastian si TIFF, dar si in televiziune la emisiunile PRO TV, videoclipuri muzicale si reclame. Mai multe despre aceste proiecte puteti descoperi mai jos, detalii despre expozitia „Dark” gasiti aici.

Recent si-a publicat teza de doctorat, „Modalitati scenice in teatrul de animatie”, la Editura Universitaria ─ poate fi achizitionata aici.

Orson Scott Card – „Saga lui Ender”

Cartea mea preferata sau mai bine spus  cartile, pentru  ca sunt o intreaga saga, este „Saga lui Ender” de Orson Scott Card. Ma intorc si le recitesc o data la cativa ani si de fiecare data gasesc lucruri noi ascunse de mine pana la acel moment, privind bineinteles de fiecare data cu alti ochi pe masura ce ma  schimb si eu. Aceste carti pentru mine sunt o sursa incomensurabila de inspiratie care m-a ajutat  atat in parcursul  profesional  cat  si in cel  personal, un univers SF care are la baza o concretete psihologica si un discurs  avansat despre  etica  si umanitate si ce inseamna,  de fapt, sa fii om.

Lectura  pentru  mine a fost un subiect dificil mai mereu, din cauza  dizlexiei, in jurul meu oamenii  reuseau sa citeasca cu o aparenta lejeritate si cand la randul  meu incercam, cuvintele parca fugeau de mine. Cumva in mine acest  „inconvenient” a generat o motivatie  de a-l depasi din dorinta de a avea acces  la toate  cunostintele  si toata fantezia din carti. Inarmat cu perseverenta,  pot sa spun acum ca e mult mai usor si recomand calduros oamenilor care trec prin acelasi  lucru sa nu renunte sa  incerce, pentru  ca rasplata de la final  este  cu mult  peste masura  efortului.

Voxa ofera acces nelimitat la cele mai noi titluri de carti audio si e-books, cu un singur abonament lunar unic. Puteti descarca aplicatia pentru a testa gratuit primele 7 zile, direct pe telefonul dvs, aici

Voxa.ro este cel mai mare catalog de audiobooks in limba romana, cu peste 70 000 de titluri, locul in care descarcati titlurile si le ascultati oriunde si oricand, in plus aveti acces instant si nelimitat la intreg catalogul.

Citește în continuare