Skip to content

Casa Vicens, prima casa proiectata de Gaudi in 1883 va putea fi inchiriata prin Airbnb.

Daca va faceti planurile de vacanta, Barcelona este unul dintre orasele considerate un muzeu in aer liber. Are numeroase edificii decorate de cei mai apreciati arhitecti ai lumii, considerate adevarate opere de arta. Cea mai faimoasa ramane catedrala Sagrada Familia a lui Antoni Gaudi insa artistul spaniol este responsabil pentru un numar de constructii impresionante din regiune. Prima sa opera de arhitectura, Casa Vicens, va putea fi inchiriata pentru o noapte in aceasta toamna, proiectul fiind facilitat de platforma Airbnb.

Constructia spectaculoasa va fi inchisa publicului pentru o noapte si va putea fi inchiriata de un cuplu care va avea ocazia sa locuiasca 24 de ore casa familiei Vicens.

Vacanta de o zi va incepe cu o incursiune in istoricul casei alaturi de gazda de pe Airbnb. Va fi urmata o cina inspirata de opera lui Gaudi care va avea loc in marea sala de mese a casei, sala fiind decorata cu 34 de picturi restaurate ale artistului spaniol Francesc Torrescassana. Dupa cina, invitatii se vor muta in salonul multicolor pentru o bautura racoritoare si un moment de relaxare.

La finalul zilei, cuplul va putea urca spre terasa dormitorului principal care are o priveliste remarcabila asupra gradinilor din jurul casei. Dormitorul este decorat cu stucco sub forma de stuf si ferigi care arata interesul arhitectului pentru elementele vegetale. In dimineata urmatoare, sederea la Casa Vicens se va finaliza cu un mic dejun mediteranean servit in gradina. Rezervarea pe site-ul Airbnb incepe la ora 17:00 pe 12 iulie.

Construita intre 1883 si 1885 de catre Antoni Gaudi drept o casa de vacanta pentru familia Vicens, cladirea este localizata pe Carrer de les Carolines si ilustreaza primele tendinte din arta lui Gaudi.

Fiind o comanda a brokerului spaniol Manuel Vicens i Montane, este una dintre primele opere ale lui Gaudi si una dintre primele cladiri care au incurajat evolutia modernismului in Catalonia si Europa. 

Configuratia curenta a casei si a gradinii este un rezultat al multor schimbari si transformari care au impartit edificiul in 3 parti distincte: structura originala de secol XIX a lui Gaudi, anexele din 1925 construite de Joan Baptista Serra si gradinile din imprejurimi. Acestea din urma au inspirat interioarele Casei Vicens care a fost gandita initial ca o resedinta privata. 

In ultimii 20 de ani, cladirea a intrat in Patrimoniul Mondial UNESCO, alaturi de celelalte constructii ale lui Gaudi si a fost deschisa ca un muzeu.

Ultimul proiect de renovare a casei a adaptat spatiile cladirii la noul statut de muzeu si spatiu cultural pe care edificiul le-a primit pentru a raspunde nevoilor publicului, fara a fi nevoie de a modifica spatiile proiectate de Gaudi. 

La parterul cladirii este o zona pentru primirea vizitatorilor iar primul si al doilea etaj includ expozitia permanenta bazata pe istoricul si designul cladirii, dar si expozitii temporare si activitati culturale care diversifica programul muzeului. La subsolul cladirii se afla o librarie iar in gradini a fost deschisa o cafenea. 

Mai jos puteti descoperi cele mai spectaculoase cladiri proiectate de Antoni Gaudi, incepand cu Sagrada Familia.

In continuare va invitam la o vacanta… din fotoliu prin Barcelona.

Citește în continuare