Skip to content

De astazi puteti urmari pe Netflix „Ce ar face Sophia Loren?”, un documentar care arata impactul unui star de cinema in viata publicului sau.

Incepand de astazi puteti urmari pe Netflix productia „Ce ar face Sophia Loren” care arata impactului unui star de cinema asupra vietii publicului sau.

Documentarul spune povestea lui Nancy „Vincenza” Kulik, o bunica de origine italiana-americana care locuieste in New Jersey care a luat foarte multe decizii bazandu-se pe raspunsul la intrebarea: „Ce ar face Sophia Loren?”

Un exemplu trivial este: „Ar manca Sophia Loren paste din faina integrala?” Nancy este de parere ca actrita care ii impartaseste originea italiana nu ar face acest lucru.

Dincolo de aspectul amuzant al acestei mantre de viata folosite de doamna Kulik, fraza a ajutat-o sa ramana optimista si sa isi pastreze puterea mentala in vremuri grele. 

In 2016, fiul de 51 de ani al doamnei Vincenza a murit subit. A gasit consolare in sanul familiei si in randul prietenilor insa, asa cum descrie in documentar, raspunsul la „Ce ar face Sophia Loren” i-a fost un ghid constant. Gratia si perseverenta prin care Loren si-a construit imaginea publica sunt principalele modele de viata pe care le ofera documentarul.

Doamna Kulik ii aduce un elogiu eroinei sale din copilarie: „Ea infatiseaza o femeie puternica si asta m-a inspirat cu adevarat. Cate lucruri ni s-au intamplat care au fost dincolo de controlul nostru? Indiferent ce se intampla, trebuie sa mergi inainte. Ea nu a renuntat niciodata. Asta e curaj, asta este forta”.

In paralel, „Ce ar face Sophia Loren” prezinta experientele de viata a doua femei extraordinare si ofera un exemplu despre cum sa imbatranesti cu bun simt, curaj, umor si bucuria zilei de maine.

Filmul a fost produs de Regina K.Skully, fiica doamnei Vincenza care a fost crescuta cu mantra mamei sale „ca o reamintire a valorilor de familie si a locului din care ma trag. Acest film este o scrisoare de dragoste de la un copil catre parintele sau. Este felul meu de a spune „bravo” si un mic gest prin care imi arat dragostea absoluta si admiratia.”

Intre timp, Sophia Loren a revenit pe micile ecrane in filmul „The Life Ahead” care a fost regizat de fiul ei, Edoardo Ponti. Este disponibil tot pe Netflix.

Ross Kauffman, regizorul documentarului, a fost premiat  cu trofeul Oscar pentru productia „Born into brothels: Calcutta’s Red Light Kids” din 2004 pe care l-a impartit cu Zana Briski.

Kauffman a fost regizor, producator, director de imagine si co-editor pentru Cel mai bun documentar al anului 2005 atat la premiile Oscar dar si la Emmy Awards, Indepent Spirit Awards, National Board of Review Awards, La Film Critics si la Festivalul Sundance. A lucrat la el in perioada 1992-2000 iar in anul 2001 a creat compania Red Light Films pentru a vinde drepturile pentru ” Born into Brothels” care a strans peste 40 de trofee in total.

Filmul spune povestea copiilor prostituatelor din cartierul Red Light din Calcutta. Zana Briski s-a imprietenit cu ei si i-a invatat sa realizeze fotografii pentru a le putea surprinde pe mamele lor in portrete iesite din comun. Rezultatul muncii lor apare in documentar si arata viata prostituatelor prin ochii copiilor lor. Cativa dintre acestia au devenit fotografi si au fost expusi la nivel international de-a lungul timpului, proiectul lui Kauffman le-a schimbat vietile.

De-a lungul timpului a fost producator executiv pentru documentarul „In a dream” care a fost pe lista scurta la Oscar in 2009 si director d eimagine pentru „Project Kashmir”.

Citește în continuare