Skip to content

Ce facem cu copiii in saptamanile de carantina – jocuri fara recuzita, carti online

Chiar daca soarele si vremea frumoasa  va face cu ochiul, zilele acestea este indicat sa stati in casa si sa aveti grija de sanatatea dumneavoastra.

E momentul sa petreceti mai mult timpul cu copiii dumneavoastra, sa faceti acele lucrurile pe care le-ati amanat mai mult timp, sa cititi cartile pe care le-ati pus deoparte sau sa va relaxati privind un film, serial sau documentar.

Urban.ro va prezinta cateva idei de petrecere a timpului liber cu copiii

Carti adolescenti pe care le puteti cumpara in pdf fara sa mergeti in librarie

Neimblanzitii: Baiatul care vorbea cu corbii, de Jacob Grey

“Neimblanzitii: Baiatul care vorbea cu corbii” este primul volum dintr-o trilogie (Neimblanzitii), plina de actiune si suspans. Craw are treisprezece ani si locuieste singur, intr-un parc parasit, impreuna cu cei 3 corbi care il insotesc si au grija de el. Craw se fereste si se teme de oameni, dar iubeste inaltimile si mereu cauta cele mai inalte acoperisuri, scari de incendiu si tevi stabile pe care sa se urce.   “Baiatul care vorbea cu corbii” este o poveste despre familie, sacrificii și puterea de a te accepta pe tine, cu bune și cu rele, cu calitati și cu defecte, intr-o lume in care cei speciali sunt priviti cu scepticism, iar increderea este o moneda de pret, pe care putini ajung sa o detina.

Pret: 21,24 RON; Editura: Nemira (Nemi); Comanda aici

Mai multe ebooks pentru copii de la Nemira aici

George si luna albastra, Lucy Hawking; Stephen Hawking

“George si luna albastra” este o poveste a doi eroi: George si Annie, doi copii pasionati de stiinta si spatiu. Ei va invita sa le fiti alaturi in aceasta calatorie, pentru ca vor avea parte de aventuri fantastice atat pe Pamant, cat si in spatiu. Intamplarile prin care trec cele doua personaje sunt completate cu explicatii stiintifice scrise de profesori universitari si cercetatori, adaptate pentru copii. Astfel, cei mici afla mai multe despre oceane, Pamant, vulcani, sistemul solar, teleportare cuantica si multe alte subiecte fascinante.

Pret: 23,91 ron Editura: Humanitas Comanda aici

Ce le spunem celor mici ca sa creasca mari-550 de ganduri pozitive de oferit in dar celor mici, de Bernadette Lemoine -Diane de Bodman

Cartea “Ce le spunem celor mici ca sa creasca mari- 550 de ganduri pozitive de oferit in dar celor mici” este o carte-ghid pentru parinti, care ofera sfaturi practice, cuvinte frumoase si valori precum respectul fata de sine si fata de ceilalti, libertatea si independenta.

Cartea  acopera o arie mare de situatii pe care le poate avea copilul: de la bucuriile de impartasit cu ceilalti, la despartirile mai lungi sau mai scurte, temele de zi cu zi, masa in familie, ora de culcare, micile sau marile neplaceri de la scoala, gelozia, timiditatea sau curajul in fata necunoscutului si se axeaza pe educarea modului de a vorbi.

Pret: 27 RON Editura: Humanitas Comanda aici

4 jocuri de jucat acasa, fara sa ai nevoie de nicio recuzita

Cuvinte dintr-un cuvant 

Acest joc de cuvinte cere copiilor sa-și creeze propriile cuvinte.                                 

Regulile jocului: Se alege un cuvant foarte lung, din cel putin 8-10 litere. Scopul acestui joc de cuvinte este acela de a oferi copiilor posibilitatea sa incerce sa faca o lista de cuvinte mici din literele cuvantului lung. Deci, de exemplu, cuvantul CALCULATOR include: cal, lac, tal, lat, urc, ou, etc.

Merg la picnic  

Un joc ce ajuta la dezvoltarea memoriei copiilor.                                                              

Regulile jocului: O persoana incepe si spune „merg la picnic si voi aduce niste… fructe” Urmatoarea persoana spune ceea ce a spus prima persoana si adauga ceva. „Merg la un picnic si voi aduce fructe si cateva sandwich-uri. Urmatoarea persoana spune ce a spus prima si a doua persoana, si adauga si ea ceva. „Merg la un picnic si voi aduce fructe, cateva sandvisuri si inghetata. In functie de numarul persoanelor, jocul poate deveni mai dificil, iar memorarea cuvintelor poate fi mai grea.

Jocul rimelor

Acest joc cere copiilor sa gaseasca cuvinte care sa rimeze intre ele.         

Regulile jocului: Prima persoana numeste un cuvant, iar apoi urmatoarea trebuie sa rosteasca un cuvant care poate rima cu acel cuvant. De exemplu: daca cuvantul este „floare”, el rimeaza cu “miscare, propagare, fandare, etc”.                                                            

Este un joc de cuvinte care ajuta la construirea vocabularului copiilor.    

Poveste in poveste   

Acest joc de cuvinte implica alcatuirea unei povești incepand cu o propozitie.                                     

Regulile jocului: O persoana incepe povestea și spune prima propozitie, a doua persoana continua povestea cu o alta propozitie și tot așa mai departe. Aceasta activitate de conversatie ajuta imaginatia copilului, deoarece fiecare persoana are idei diferite dar ajuta și la construirea vocabularului.

Citește în continuare