Skip to content

Cum arata cele mai spectaculoase si scumpe camere de hotel din Paris. De la un apartament luxos Dior la o camera decorata de Karl Lagerfeld si mobilierul regalitatii franceze.

Parisul este unul dintre cele mai importante centre culturale si turistice din Europa, cat si una dintre destinatiile favorite de vacanta, atat pentru europeni cat si pentru restul lumii. Printre obiectivele spectaculoase din capitala Frantei se afla si hotelurile, orasul avand cele mai sofisticate si extravagante spatii de cazare in cladiri istorice, aflate in unele dintre cele mai frumoase si romantice zone din lume. 

Hotelurile din lista de mai jos au gazduit cei mai faimosi artisti, designeri de moda, vedete de cinema, scriitori si membri ai caselor regale. In acelasi timp ele detin unele dintre cele mai populare si cele mai rafinate restaurante si baruri din Paris dar si cele mai superbe privelisti ale panoramei orasului. 

Va invitam sa descoperiti 5 dintre cele mai spectaculoase hoteluri din Paris. 

Suite Imperiale de la Ritz Paris a gazduit in decursul timpului personalitati ca Ernest Hemingway si Coco Chanel si detine unele dintre cele mai prestigioase baruri si restaurante dar si o scoala culinara importanta. 

Ritz a fost renovat in 2016 cu o suma de 412 de milioane de euro cu scopul de a redeveni cel mai grandios hotel din lume. Face parte din conglomeratul The Leading Hotels of the World care cuprinde cele mai importante hoteluri de pe glob. 

Hotelul are 13 apartamente de lux, printre care unele numite dupa Chanel, Charlie Chaplin, Marcel Proust sau Maria Callas, insa cel mai impresionat este Suite Impériale care ofera o vedere larga asupra Place Vendôme si care a fost inspirata de Palatul de la Versailles. 

Apartamentul se intinde pe o suprafata de 325 de metri patrati si are trei dormitoare, dintre care unul are un pat cu baldachin imbracat in matase, inspirat de cel al Mariei Antoaneta de la Versailles. Baile sunt prevazute cu robinete rococo cu lebede aurite, un simbol semnatura al hotelului. 

In acelasi timp, decorul include si piese istorice cum ar fi un candelabru din perioada regelui Ludovic al XIV-lea sau ceasuri baroce sculptate in secolul al XVII-lea. Pretul de rezervare pe noapte este de 49.079 de euro.

Belle Etoile Suite de la Hotel Le Meurice de pe Rue de Rivoli ofera o priveliste panoramica  impunatoare asupra unor repere reprezentative precum muzeele Luvru si d’Orsay, Turnul Eiffel si bazilica Sacré Coeur. 

Apartamentul Belle Etoile a fost renovat in 2019 de studioul de design Lally & Berger si ofera un spatiu amplu cu o camera de zi, o sala de mese, un dormitor, un dressing si o terasa generoasa.

Camerele sunt decorate cu materiale textile somptuoase realizate de branduri de lux precum Rubelli, Dedar si Toyin Sellers iar piesa de rezistenta este reprezentata de candelabrele de cristal decorate de catre Maison Lucien Gau. 

Peretii sunt decorati cu lucrari de arta contemporana realizate de artista Carole Benzaken. Baia este decorata cu marmura de Carrara si are in centru o cada cu hidromasaj. Pretul porneste de 19.600 de euro pe noapte. 

Apartamentul Haute Couture de la Hôtel Plaza Athenée se afla pe Bulevardul Montaigne, faimoasa strada dedicata magazinelor de lux, si a avut un parteneriat lung cu creatorul de moda Christian Dior. 

Plaza Athenée s-a deschis in 1913 si a beneficiat de cei mai sofisticati clienti, majoritatea fideli magazinelor de pe bd. Montaigne. In 1947, Christian Dior si-a deschis primul spatiu comercial de tip butic pe aceeasi strada, pentru a fi cat mai aproape de vizitatorii hotelului. 

Legatura emblematica dintre Plaza Athenée si Dior a fost comemorata prin Haute Couture Suite, un apartament decorat cu mobilier in nunate de roz si gri, culorile specifice casei de moda, candelabre de cristal si detalii ornamentale argintate. Este cel mai ravnit si scump spatiu oferit de hotel deoarece ofera o priveliste spectaculoasa asupra bulevardului si Turnului Eiffel. Pretul ajunge la 14.484 de euro pe noapte.

Grands Appartements au fost decorate de Karl Lagerfeld si fac parte din Hôtel de Crillon din Place de la Concorde. Apartamentele se afla intr-un palat de secol al XVIII-lea comandat de regele Ludovic al XV-lea. 

Lagerfeld este unul dintre cei 4 designeri care au colaborat cu Hôtel de Crillon intr-un proiect de renovare al interioarelor. Hotelul a fost redeschis in 2017 cu piesa de rezistenta creata de designerul de moda: doua apartamente unite, vopsite intr-un gri deschis, o culoare inspirata de „lumina argintie a Parisului”, dupa cum spunea Lagerfeld. 

Creatorul de moda a proiectat mobilierul, a decorat peretii cu propriile fotografii si a inclus un dressing ascuns in spatele unui raft de carti. Una din bai are o cada generoasa sculptata dintr-un singur bloc masiv de marmura. 

Grands Appartements ofera un spatiu de 335 de metri patrati cu 3 dormitoare si poate fi rezervat de la 46.563 de euro pe noapte.

Penthouse-ul de la Four Seasons Hotel George V are o suprafata de 160 de metri patrati si este una dintre cele mai luxoase cazari din Paris, cu un interior care combina finisaje clasice cu detalii contemporane.

Hotelul de lux se alfa in cel de al optulea arondisment si a fost construit intr-un stil Art Deco in 1928. Penthouse-ul a fost decorat de catre designerul de interior francez Pierre-Yves Rochon cu detalii de cristal Baccarat, scaune tip lalea Eero Saarinen si rafturi pe care au fost asezate carti de epoca. 

Terasa apartamentului ofera o vedere 360 de garde a Parisului iar printre cele mai apropiate repere se numara Turnul Eiffel si turnul catedralei americane. La parterul hotelului se afla si restaurantul Le Cinq care detine trei stele Michelin, fiind condus de chef-ul Christian Le Squer. Pretul de rezervare al penthouse-ului porneste de la 24.161 de euro pe noapte.

Citește în continuare