Skip to content

Celebritati din lumea filmului isi scot serviciile la licitatie in sprijinul ajutorului umanitar din Gaza. Participa Tilda Swinton, Josh O Conner, Annie Lennox, creatorii Black Mirror si multi altii

Cinema for Gaza, o noua coalitie a creatorilor britanici de film si televiziune, a organizat o licitatie pentru strangerea de fonduri pentru Medical Aid for Palestine (MAP), in contextul crizei umanitare care se desfasoara in Gaza. In calitate de animatori, experientele si obiectele scoase la vanzare sunt d unice si mai atragatoare.

De vanzare este o intalnire prin zoom in care primesti o poveste de adormit copiii de la Tilda Swinton, un tutorial de preparare a porridge-ului  perfect de la starul Challengers Josh O’Connor sau o conversatie la o ceasca de ceai cu Joseph Quinn din serialul Stranger Things – totul pe Zoom. Mai sunt pe lista o discutie despre astrologie cu vedeta Sex Education Aimee Lou Wood, tot pe Zoom. Pentru o experienta IRL, ofertantii au posibilitatea de a participa la spectacolul comediantului si starului Poor Things Ramy Youssef, la petrecerea de dupa show.

Exista, de asemenea, o varietate de suveniruri de vanzare, de la scenarii de Doctor Who pana la cateva postere cu The Iron Claw (Gheara de fier) cu semnaturi personalizate de Harris Dickinson.

Licitatia este ideea lui Hanna Flint, Julia Jackman, Leila Latif, Sophie Monks Kaufman si Helen Simmons, toate regizoare sau jurnaliste din Marea Britanie. Intr-o declaratie pentru The Guardian, acestea au spus: „Pe masura ce intram in cea de-a sasea luna de asediu militar al Israelului asupra Gaza, nu a fost niciodata mai vital sa strangem fonduri pentru munca umanitara desfasurata de Medical Aid for Palestinians (MAP). Eforturile lor nu sunt doar esentiale, ci si salvatoare de vieti, deoarece bombardamentele Israelului au distrus infrastructura de sanatate din Gaza.”

Initiatorii licitatiei considera ca arta si politica sunt „legate in mod inextricabil” si au descris Cinema for Gaza ca fiind „un spatiu de strangere de fonduri incluziv, alimentat de generozitatea oamenilor din toate colturile industriei cinematografice care nu vor sta cu mainile in san in timp ce palestinienii sunt atacati cu impunitate”.

Cinema for Gaza este doar una dintre coalitiile de artisti care isi manifesta solidaritatea cu Palestina. La Oscaruri, multi participanti, printre care Billie Eilish, Mark Ruffalo si Ava DuVernay, au purtat insigne de artisti pentru incetarea focului.Jonathan Glazer, regizorul filmului „Zone of Interest”, a facut o paralela intre filmul sau despre Holocaust si actualul bombardament din Gaza in discursul sau de acceptare a premiului pentru cel mai bun film international.

Licitatia „Cinema for Gaza” incepe la 2 aprilie si se desfasoara pana la 12 aprilie. Aici puteti vedea toate obiectele disponiile pentru licitatie.

Citește în continuare