Skip to content

Celine Dion apare pe coperta Vogue Franta si vorbeste despre reintoarcerea in showbiz. “Exista ceva care nu se va opri niciodata, si anume vointa.  Pasiunea. Visul. Determinarea.”

In numarul din luna mai al editiei franceze a revistei Vogue, Celine Dion, care a fost diagnosticata cu Sindromul Persoanei Rigide in 2022, se destainuie despre cum invata sa traiasca cu aceasta afectiune neurologica autoimuna rara.

Intr-un interviu insotit de o sedinta foto spectaculoasa, cantareata canadiana vorbeste despre starea ei de sanatate si spune daca se va intoarce in turnee.

„Sunt bine, dar e multa munca. O iau zi dupa zi”, a declarat Dion pentru Vogue France. „Nu am invins boala, pentru ca este inca in mine si va fi mereu. Sper ca vom gasi un miracol, o modalitate de a o vindeca cu ajutorul cercetarii stiintifice, dar deocamdata trebuie sa invat sa traiesc cu ea. Asa ca asta sunt eu, acum cu Sindromul Persoanei Rigide.”

Ea a continuat: „Cinci zile pe saptamana sunt supusa la terapie sportiva, fizica si vocala. Lucrez sa-mi antrenez parti specific ale corpului,  degetele de la picioare, genunchii, la maini, dar si la muschii corzilor vocale… Acum trebuie sa invat sa traiesc cu boala mea si sa nu ma mai pun la indoiala. La inceput ma intrebam: De ce eu? Cum s-a intamplat asta? Ce am facut eu? Este vina mea?”

Dion spune ca nu are raspunsuri la intrebarea de ce s-a imbolnavit si ca are doar doua optiuni: „Ori ma antrenez ca un atlet si muncesc foarte mult, ori ma deconectez si se termina, stau acasa, imi ascult cantecele, stau in fata oglinzii si imi cant. Am ales sa lucrez cu tot corpul si sufletul, din cap pana in picioare, cu o echipa medicala. Vreau sa fiu cat mai buna. Scopul meu este sa vad din nou Turnul Eiffel!”

Cantareata spune ca familia, copiii si fanii sunt cei care o mentin puternica si este recunoscatoare ca are mijloacele necesare pentru a avea parte de medici si tratamente bune, adaugand: „Am aceasta putere in mine. Stiu ca nimic nu ma va opri”.

De cand a fost diagnosticat cu SPS, Dion a stat in mare parte departe de ochii publicului. In luna februarie a acestui an, ea a avut o aparitie surpriza la gala Grammy si i-a inmanat un premiu lui Taylor Swift.

Cand a fost intrebata despre revenirea pe scena si reluarea turneelor, Dion a spus: „Nu pot raspunde la asta… Pentru ca timp de patru ani mi-am spus ca nu ma intorc, ca nu sunt pregatita… Asa cum stau lucrurile, nu pot sa va spun:’Da, in patru luni ma voi intoarce’. Nu stiu… Corpul meu imi va spune”.

Ea a continuat: „Pe de alta parte, nu vreau doar sa astept. Este greu din punct de vedere moral sa traiesti de la o zi la alta. Este greu, muncesc foarte mult si maine va fi si mai greu. Maine este o alta zi.Dar exista ceva care nu se va opri niciodata, si anume vointa.  Pasiunea. Visul. Determinarea.”

Citește în continuare