Skip to content

Cher revine in atentia publicului, de aceasta data intr-un musical despre viata ei. The Cher Show prezinta artista la trei varste diferite

Musicalul The Cher Show este interpretat de Debbie Kurup, Danielle Steers si Millie O’Connell, care o interpreteaza pe Cher intr-un nou musical despre cariera sa. The Cher Show o prezinta pe cantareata in diferite momente ale carierei sale, cu versiuni ale personajului ei numite Star, Lady and Babe.

Publicatia The Guardian mentioneaza ca musicalul se desfasoara in ordine cronologica, fiecare epoca avand propriile sale culori, costume si decor distinctiv. O’Connell este Babe, cea mai tanara Cher si explica ca cele trei femei sunt adesea pe scena simultan. „Cu totii ne uitam la momentele importante ale celuilalt”, spune ea. „Imi place analogia conform careia Cher urmareste o caseta VHS din viata ei”, adauga Steers.

Despre rolul pe care il joaca Danielle Steers, aceasta explica ca Cher este protagonista perfecta pentru un musical: „Ea a venit din nimic, a ajuns un superstar si apoi a pierdut totul”, citeaza The Guardian. Steers o vedea pe cantareata „ca o zeita razboinica – ceea ce este – dar acum ii inteleg si slabiciunea”.

The Cher Show va fi in turneu in Marea Britanie. Detaliile despre spectacole sunt aici.

Spectacolul este regizat de Arlene Phillips si coregrafiat de Oti Mabuse. Intrebati de The Guardian, acestia au explicat ca definesc procesul de repetitie ca unul de co-creare. „Femeile care creeaza cu femei sunt puternice. Aceasta nu este norma societatii”, spune O’Connell.

Cher (nume real Cherilyn Sarkisian LaPiere) s-a nascut in El Centro, California, SUA, la 20 mai 1946. La inceputul anilor ’60, cand avea 16 ani, Cher si-a inceput cariera, lucrand ca back-up pentru The Ronettes.

In acelasi an, Cher a lansat ”Ringo, I Love You”, o piesa de dragoste dedicata lui Ringo Starr (membru The Beatles), sub pseudonimul Bonnie Jo Mason, insa din cauza vocii ei grave, s-a crezut ca piesa este cantata de un barbat si nu a fost clasata in niciun top.

Cu toate acestea, Sonny Bono, cel care a descoperit-o, a convins-o ca ei doi ar trebui sa formeze o pereche, pe langa cariera ei solo. Initial s-au lansat sub pseudonimele Caesar and Cleo, dar apoi au devenit Sonny & Cher.

Inspirat de viata lui Cher, Bono a compus ”Baby Don’t Go”. Cantecul a reprezentat primul lor succes, ajungand pe locul 8 in Statele Unite si 11 in Regatul Unit. Apoi, in 1965, Bono a compus cel mai mare hit al cuplului, ”I Got You Babe”, care a intrat, in iulie 1965, in primele 40 de pozitii ale clasamentului Billboard si apoi in toate topurile.

Al doilea album de studio, ”Look at Us”, a fost lansat in acelasi an, fiind puternic inspirat de muzica lui Bob Dylan. Tot in 1965, Cher a lansat albumul solo ”All I Really Want to Do”, cu aparitii in topuri.

Pana la sfarsitul anului 1967, cei doi vandusera peste 40 de milioane de exemplare de albume si discuri single. Din 1970, Sonny si Cher au aparut in prima emisiune – ”The Sonny and Cher Nitty Gritty Hour” – o combinatie intre umor si muzica live. Ulterior, au continuat cu emisiunea ”The Sonny and Cher Comedy Hour”, care a primit 15 nominalizari la premiile Emmy, castigand unul pentru regizare.

A urmat al treilea album, intitulat ”Cher”, apoi albumele ”Backstage”, ”Gypsys, Tramps & Thieves”, ”Dark Lady” şi multe altele.

La 10 noiembrie 1998 a inceput comercializarea celui de-al 23-lea album de studio al lui Cher, intitulat ”Believe”. Discul, care a fost promovat de Warner Bros, a obtinut succes comercial la nivel international, fiind comercializat in peste 20 de milioane de exemplare. Criticii au apreciat efectele sonore inregistrate pe acest material discografic, muzica avand acel „efect Cher”.

Primul single promovat poarta numele albumului pe care este inclus (”Believe”). Cantecul a devenit rapid un hit international. Cher este singura artista solo care a ajuns in Top Ten Billboard Hot 100 in fiecare dintre urmatoarele patru decenii

Artista detine recordul Hot 100 pentru cea mai lunga cariera, cu 33 de ani intre prima lansare si single-ul numarul 1 in 1965 si 1999.

Cher a intrat in Cartea Recordurilor cu ”Believe”, care a ajuns pe primul loc in Billboard Hot 100, devenind cea mai in varsta cantareata care reusea acest lucru.

In 2010, Cher a putut fi admirata in muzicalul ”Burlesque”, unde a aparut alaturi de Christina Aguilera, iar in 2013 a lansat albumul ”Closer to the Truth”. Acest album, al 25-lea din cariera artistei, a ajuns pe locul al treilea în Billboard 200. In 2014, Cher a avut turneul ”Dressed To Kill”, in Statele Unite, cu invitati Pat Benatar si Cyndi Lauper.

In 2018, in urma succesului cu musicalul „Mamma Mia! Here We Go Again”, Cher a lansat albumul „Dancing Queen”, cu melodii din repertoriul ABBA.

Cher si-a dovedit talentul nu doar in muzica, ci si oin actorie. A jucat in ”Good Times” (1967), ”Chastity” (1969), ”Come Back to the Five and Dime”, ”Jimmy Dean, Jimmy Dean” (1982), ”Silkwood” (1983), ”Mask” (1985), ”Visătorii” (1987), ”Vrajitoarele din Eastwick” (1987), ”Moonstruck” (1987), ”Sirene” (1990), ”Faithful” (1996), ”If These Walls Could Talk” (1996). Pentru rolul din ”Moonstruck” a castigat premiul Oscar pentru Cea mai buna actrita in 1988.

Este numita ”Goddess of Pop”, a castigat numeroase premii printre care Academy Award, Grammy Award, Emmy Award, trei Golden Globe, un premiu Cannes Film Festival si un premiu People’s Choice pentru performantele sale in film, muzica si televiziune.

.

Citește în continuare