Skip to content

Christian Bale a inceput sa construiasca un centru de plasament in  California. Actorul si sotia sa vor sa construiasa acest complex pentru a tine impreuna fratii din familiile de orfani.

Christian Bale a dat startul unui proiect pe care il urmareste de 16 ani – constructia a 12 case si a unui centru comunitar in comitatul Los Angeles, un centru care sa tina impreuna fratii aflati in centre de plasament.

Cele 12 case, ancorate de centrul comunitar, urmeaza sa fie finalizate in aprilie 2025.”Este ceva incredibil de satisfacator pentru mine si vreau sa fiu implicat la fiecare pas”, a declarat Bale.

Bale, in varsta de 50 de ani, nascut in Marea Britanie, locuieste in California de la inceputul anilor 1990 si a incercat sa construiasca aceasta comunitate dupa ce a auzit despre numarul mare de copii din centrele de plasament din comitatul Los Angeles si a aflat cat de multi frati si surori au fost separati in sistem.

Asta se intampla in jurul anului 2008, pe vremea filmului „The Dark Knight”, cand fiica sa, acum in varsta de colegiu, avea 3 ani.

„Nu credeam ca va dura atat de mult”, a spus el. „Aveam o idee foarte naiva despre un fel de a obtine o bucata de pamant si apoi, aducerea copiilor, iar fratii si surorile sa locuiasca impreuna si sa cante un fel de cantece precum familia Von Trapp din „Sunetul muzicii”.”

Dar apoi a aflat ca „este mult mai complex. Acestea sunt vietile oamenilor. Si trebuie sa fim capabili sa ii punem pe picioarele lor atunci cand imbatranesc. Sunt atat de multe lucruri implicate in asta”.Bale a vizitat Chicago si a petrecut mai multe zile la intalniri ale serviciilor pentru copii si familie. De acolo, l-a recrutat pe Tim McCormick, care infiintase un program similar, pentru a conduce organizatia care a devenit cunoscuta sub numele de Together California, un grup pe care Bale il va co-fonda impreuna cu medicul de la UCLA, Eric Esrailian, producator la unul dintre filmele sale.

Bale s-a implicat in ingrijirea copiilor adoptivi din dorinta de a gasi o modalitate mai activa de a-i ajuta pe ceilalti, atat pe el, cat si pe copiii sai. Problema a fost deosebit de importanta, a declarat el pentru AP, deoarece in comitatul Los Angeles sunt mai multi copii liber la adoptie decat oriunde in Statele Unite.

A durat mult timp, dar Bale spune ca propriile sale experiente ca parinte l-au inspirat sa persevereze.

„Cand am inceput acest lucru, aveam o fiica frumoasa de trei ani”, si-a amintit el.” Ea este acum la facultate. Am un fiu de noua ani. Nu puteam suporta sa-mi imaginez ca daca nu am fi fost langa ei si ar fi trebuit sa fie despartiti.”

Bale, care a inceput sa joace in copilarie in filme precum „Imperiul Soarelui” al lui Steven Spielberg si musicalul Disney „Newsies”, a castigat un Oscar pentru cel mai bun actor in rol secundar pentru „The Fighter” din 2010. A jucat, de asemenea, in „American Psycho”, „Vice” si „Ford vs. Ferrari”.

Citește în continuare