Skip to content

Designerul Christian Cowan a creat o tinuta pentru jucatorii de Candy Crush. Include un fotoliu puf pe care va puteti aseza in metrou sau autobuz cand nu sunt locuri libere.

Designerul de origine britanica Christian Cowan este cunoscut iubitorilor de moda pentru tinute purtate pe covorul rosu si pe scena de artisti precum Lady Gaga, Beyoncé, Sam Smith sau Lil Nas X. Creatiile lui au intrat in cultura pop recenta, fiind deseori inclinat spre tinute avangardiste si flamboaiante.

Noua creatie a lui Cowan este o colaborare cu celebrul joc Candy Crush care are fani de toate varstele si din toate mediile sociale. Designerul a creat costumul „Sweet Seat” (Loc Dulce) care imbina moda si umorul specific limbajului utilizat de tineri in mediul online. 

„Sweet Seat” este un fotoliu puf (bean-bag) transpus sub forma unui top purtabil, acoperit cu un imprimeu al jeleurilor viu colorate din jocul Candy Crush.

Creatia este deopotriva realizata sub forme unei opere de arta dar este si practica, fiind pusa la vanzare pentru 1000 de dolari americani (aproximativ 906 euro). Ideea unui beanbag a fost inspirata din studiile care arata ca majoritatea jucatorilor de Candy Crush sunt activi in timpul navetei, in timp ce se afla intr-un mijloc de transport in comun de la job spre alta destinatie. Astfel, tinuta ar permite purtatorului sa-si gaseasca un loc oriunde ar merge, inclusiv la orele de varf cand metrourile sau trenurile sunt foarte aglomerate.

Piesa are o silueta avangardista si poate fi purtata atat ca rochie dar si combinata cu pantaloni, sub forma unui top supradimensionat. Poate fi achizitionata aici si vine cu un avertisment: palaria, manusile si jambierele nu sunt la vanzare.

Cowan, care a colaborat anterior cu brandurile Teletubbies, Doritos si Crocs, a declarat ca „aceste colaborari ciudate, amuzante si excentrice cu cultura pop au facut parte din brandul meu inca din prima zi.”

Image courtesy of Jean-Toir for Candy Crush Saga

„Joc Candy Crush de ani de zile – la job ne place foarte tare. Este atat de amuzant ca a fost mereu acolo in viata mea.”, a povestit Cowan, adaugand ca resedinta lui din Londra se afla in apropierea sediului central al Candy Crush. In prezent, designerul este relocat in New York, orasul in care a fost definita ideea „culturii pop” prin creatiile si ideile lui Andy Warhol.

Cowan recunoaste ca ideea i-a venit sub forma unei glume iar echipa Candy Crush si-a dorit o colaborare care sa fie distractiva si creativa: „Ideea ca ai intotdeauna un „Loc Dulce” si ca poti sta oriunde vrei sa mergi este complet caraghioasa, caraghioasa si amuzanta.”

Tinuta este inspirata de fapt de Leigh Bowery, un artist legendar care a reprezentat subcultura club-kid, o forma de arta manifestata prin tinute extrem de teatrale, flamboaiante si expresive, create special pentru iesirile nocturne in cluburile din Londra si New York in anii ’90 si 2000. Scopul tinutei este sa creeze un moment viral, fiind deja integrata in zeci de meme-uri, GIF-uri si colaje foto postate pe Instagram si TikTok.

Intre timp, Christian Cowan lucreaza la o noua colectie pentru sezonul de primavara 2024 pe care o va dezvalui in curand la Saptamana Modei de la New York.

Citește în continuare