Skip to content

Cine sunt finalistii competitiei DJ Residency 2013

Inainte de a-i vedea infruntandu-se live in aceasta seara in Club Guestlist din Mamaia, am stat de vorba cu cei 5 DJ-i care au intrat in finala romaneasca a programului DJ Residency 2013 fueled by burn.

Numai 5 din cei 350 DJ-i înscrisi in programul burn studios Residency 2013 au fost alesi de juriu sa mixeze in cadrul Mix-Off event. Finala, care se va desfasura in aceasta seara in Club Guestlist din Mamaia, în cadrul seriei de evenimente The Mission 1st Of May, va desemna omul ce va reprezenta Romania la Ibiza, locul in care orice pasionat de muzica electronica doreste sa ajunga.

Cei 5 DJ-i finalisti sunt Batz_RcPr, ThomasOMalley, Defraktion, djmano si Somesan-Adrian. Acestia vor fi pusi in aceasta seara atat in fata publicului, cat si in vizorul juriului local format din Razvan Opran (The Mission), Victor Dumitrescu (Vibe FM), Dan Vlad (castigatorul roman al editiei DJ Residency 2012) si Bogdan Anghel. Fiecare va mixa cate 30 de minute, asa ca finalistii au de-a face cu o reala provocare.

Cu doar cateva ore inainte de startul Mix-Off event, am stat de vorba cu cei cinci finalisti. Sa vedem cine sunt ei, ce muzica pun, ce experienta au si cu ce asteptari intra in competitie in aceasta seara.

Batz_RcPr

Cunoscut si ca RotoPerCutoR (Andrei Nechifor pe numele sau real), activeaza pe scena muzicala inca din 2004, cand realiza instrumentale rap si canta live cu diferite trupe pe acelasi gen. Are 25 de ani, sta in Bucuresti. Nu crede in genurile muzicale, ci se raporteaza la anumite elemente de sunet. Obisnuieste sa puna deep house, combinat cu old school si techno, cochetand cu acid.

Evenimentul acesta imi poate valida munca. Cel mai mult ii place in Studio Martin, pentru ca e singurul club din Capitala unde sonorizarea se aude excelent, spune el. Produce muzica, insa nu isi scoate pentru moment piesele pe piata deoarece pentru inceput vrea sa fie convins de stilul pe care il abordeaza.

ThomasOMalley

Adica Victor Ernuteanu, pune muzica de 7-8 ani. A prins febra muzicii electronice in Anglia, dar nu dintr-o data, ci in timp. La inceput producea hip hop. Ii plac Livio & Roby, dar si baietii de la Zece Lucruri (care, apropo, fac si muzica). Obisnuieste sa trimita zeci de demo-uri catre label-uri si incearca sa convinga promoterii ca ceea ce face din punct de vedere muzical trebuie promovat.

DJ Residency mi se pare calea usoara spre succes. Nu reprezint Romania, ci pe mine, muzica mea, muzica pe care o pun. Seturile sale depind exclusiv de starea de spirit pe care o are pe moment, insa sunt definite de barierele genurilor techno si minimal.

Defraktion

Cheta Cristian are 21 de ani, este din Baia Mare si studiaza stiinte politice la Cluj. In schimb, principala lui pasiune este muzica electronica si este extrem de determinat sa reuseasca. Chiar daca nu ii place sa isi eticheteze muzica, pune techno cu influente tech house si minimal.

Si-a descoperit dragostea pentru muzica electronica in 2010, cand a mers la Sunwaves si l-a vazut la pupitru pe Richie Hawtin, DJ despre care Defraktion spune ca l-a inspirat decisiv atunci. Cocheteaza cu muzica inca de cand era mic, pe vremea cand statea cu chitara in mana si canta impreuna cu prietenii sai. A mixat in Midi din Cluj, dar si in cateva cluburi din Baia Mare.

Vad acest concurs ca pe o oportunitate care apare numai o data in viata. Din pacate, in regiunea mea nu exista interes prea mare pentru zona underground. Ii plac in mod exceptional Rhadoo si Nicolas Jaar.

djmano

Mano (aka Manole Andrei) este din Husi, a invatat la Iasi, iar acum locuieste in Bucuresti. Totul a inceput in 2005, cand a devenit rezident intr-un club din Iasi. Au urmat apoi inca vreo doua rezidente in cluburi frecventate din Iasi pentru Mano, dupa care s-a mutat la Bucuresti. Aici a intalnit mai multi promoteri si au inceput sa apara gig-urile in tara. Seturile sale tech house-deep house s-au auzit in mai toate cluburile notabile din tara din zona underground.

Trebuie sa te lupti cu lumea care nu intelege muzica electronica si trebuie sa iti cauti publicul. Ii plac Guy Gerber si Mihai Popoviciu, cel din urma fiind boss-ul label-ului la care Mano si-a lansat una dintre productiile sale personale. Trebuie sa mai precizam ca Mano a fost rezidentul plajei Kudos din Mamaia.
 

Somesan-Adrian

Are 23 de ani, este din Arad. Pune deep house si tech house, cu infuente techno si acid. Ii place in mod exceptional MarMan, un producator roman din ce in ce mai cunoscut. Pune de patru ani de zile, de cand si-a achizitionat playere si mixer.

Scena de clubbing din Arad e mica, asa ca m-am remarcat pentru inceput in Timisoara. Imi place sa vad lumea din fata mea ca se simte bine pe ceea ce fac, pe ceea ce selectez, pe ceea ce pun de fapt. Ii plac Mihai Popoviciu si Kaiserdisco.

Acestia sunt DJ-ii pe care ii vom vedea diseara in Guestlist, in cadrul Mix-Off event. Seara va fi deschisa de Posh, cel care a reprezentat anul trecut tara noastra la Ibiza in programul DJ Residency, va fi continuata de cei prezentati mai sus, dupa care va fi condimentata de Sasha, headliner-ul The Mission 1st Of May.

Care dintre cei 5 DJ-i credeti ca va merge la Ibiza?

Citește în continuare