Skip to content

Classic meets Contemporary: cum s-au modernizat dansul, muzica si teatrul (foto)

Dupa o saptamana de la data programata initial, spectacolul “Classic Meets Contemporary” a fost repus in scena, gazda fiind, de aceasta data, Cinema Patria. Intr-o sala mai plina, la prima vedere, decat la prima reprezentatie, muzica clasica a intalnit teatrul si dansul contemporan, intr-un show incendiar asa cum, de altfel, a si promis.

Spectacolul a debutat si de aceasta data cu dansatorul roman de origine liberiana Momo Sanno care a prezentat, in miscari de dans contemporan, iubirea traita intens alaturi de partenera sa – deja celebra marioneta pe care cei de la Univented Theatre au prezentat-o si in cadrul show-ului Romanii au talent.

Atmosfera s-a animat atunci cand pe scena au intrat Classic Beat Orchestra, jumatatea clasica  a spectacolului. Cu un repertoriu ce a cuprins atat melodii clasice cat si melodii celebre din repertoriul modern international, trupa a alternat cu succes improvizatia cu pasaje studiate.

Printre melodiile abordate s-au numarat si Toccata lui Bach dar si una dintre Gnossienne-le lui Erik Satie care au reusit cu siguranta sa deschida apetitul spectatorilor pentru muzica clasica, asa cum isi propune, de altfel, trupa.

 

 

Momentele care au urmat au fost asigurate tot de Univented Theatre, trupa ai carei membri au reusit sa aduca la viata, in cel mai autentic mod, papusa care, prin gesturile si mimica imprimate de papusarii profesionisti care au manuit-o, a devenit la fel de vie precum artistii cu care a impartit scena.

Reprezentatia s-a incheiat cu un moment extrem de emotionant in care toti performerii implicati in show au fost prezenti pe scena pentru a conduce marioneta, in ritmuri contemporano-clasice, printre spectatori .

Ceea ce promitea sa uimeasca pana si spectatorii care vazusera primele 30 de minute ale spectacolului s-a dovedit a fi o reprezentatie complexa, in care artele s-au completat perfect pentru a oferi celor prezenti o experienta inedita.

De la muzica clasica reorchestrata si interpretata modern, la teatru de animatie pus in scena intr-o maniera originala, pana la dans contemporan, proiectii si un show de lumini aparte, clasicul si contemporanul s-au intalnit, s-au jucat si s-au completat dupa reteta perfecta pentru o seara extraordinara.

Classic Beat Orchestra este singura trupa din Romania care readuce muzica clasica in actualitate. Aceasta este formata din :

 Mischa Simeonov, fondatorul si liderul proiectului – pianist

 Gabi Circea – Tobe

Vots Emanuel – Viola

 Mihail Grigore – Violoncel.

Uninvented Theatre este o companie de teatru de animatie contemporan care incearca sa dezvolte noi formule de expresie artistica si sa creeze un cadru stabil pentru ei si pentru alti artisti dornici sa descopere noi posibilitati creative si noi practici de cercetare in domeniul teatrului de animatie pentru adulti si nu numai. Compania este formata din:

Ana Craciun – Artist papusar / Director Artistic

Ana Maria Cucuta – Artist papusar / Coordonator de proiect

George Simian – Artist papusar profesionist

Costel Dobrescu – Artist papusar profesionist

Ioana Petre – Regizor

Ramona Vornicu – Studenta

Andreea Anghel – Studenta

Roxana Mancaș – Studenta

Momo Sanno – Dansator Profesionist

Classic meets contemporary a fost un spectacol deosebit pe care ne-am dori sa-l revede. Pana atunci, va lasam cu cateva fotografii sugestive.

Text: Augustina-Mihaela Vasile
Foto: Alin Pandaru

 

Citește în continuare