Skip to content

Helen Mirren, Pierce Brosnan si Ben Kingsley, in distributia filmului „Clubul Crimelor de joi”. Va fi regizat de Chris Columbus (Singur acasa, Harry Potter), fiind bazat pe romanul lui Richard Osman, vandut in 10 milioane de exemplare.

Presa americana anunta ca Pierce Brosnan, Helen Mirren si Ben Kingsley vor juca in „The Thursday Murder Club”, un lungmetraj care va fi scris si regizat de Chris Columbus.

Filmul este o adaptare a romanului cu acelasi nume al prezentatorului si producatorului britanic de televiziune Richard Osman. Osman a confirmat vestea in cadrul podcastului sau, The Rest is Entertainment.

Proiectul va fi produs de Amblin Entertainment, casa de productie a lui Steven Spielberg care lucreaza in prezent la mai multe filme importante.

Povestea din romanul lui Osman urmareste un grup de prieteni geriatrici dintr-un azil de batrani care se aduna pentru a rezolva crime pentru distractie, dar se trezesc prinsi intr-un caz real. 

Mirren o va interpreta pe fosta spioana Elizabeth, Kingsley il va interpreta pe fostul psihiatru Ibrahim, iar Brosnan il va interpreta pe fostul activist sindical Ron. Momentan, echipa de productie se afla in negocieri pentru gasirea unei actrite care sa joace rolul lui Joyce, cel de-al patrulea membru al grupului.

Potrivit lui Osman, filmarile vor incepe in Marea Britanie la sfarsitul lunii iunie si vor dura pana in septembrie. Regizorul Chris Columbus, in varsta de 65 de ani, cunoscut pentru hituri devenite atemporale precum „Singur acasa”, „Doamna Doubtfire” si „Harry Potter”, va adapta romanul pentru marele ecran si va semna regia. Columbus a lucrat extrem de rar in ultimii 15 ani, acesta va fi al patrulea film pe care il va regiza. Cele mai recente lansari ale sale au fost The Christmas Chronicles 2, Pixels si Percy Jackson & the Olympians.

Romanul de debut al lui Osman s-a vandut in peste 10 milioane de exemplare in intreaga lume si a dus la mai multe continuari care s-au bucurat de succes inclusiv in Romania. 

Pachet seria Clubul Crimelor de Joi

Osman a vandut drepturile pentru ecranizarea The Thursday Murder Club lui Spielberg cu cinci luni inainte de publicarea romanului, fiind achizitionate de Steven Spielberg in martie 2020. 

Cunoscut publicului din Marea Britanie pentru aparitiile in numeroase emisiuni de comedie, Osman a devenit celebru in special pentru jocurile de televiziune precum Pointless de pe BBC si Richard Osman’s House of Games. Inainte de cariera pe micul ecran, a fost un cunoscut regizor de televiziune in zona divertismentului, lucrand la Hat Trick Productions si la Endemol UK, producatorul hitului Big Brother, unde a fost director de creatie si a produs emisiuni precum Deal or No Deal. A parasit oficial compania in 2020, cand a decis sa-si dedice timpul romanelor politiste.

Romanele lui Osman au fost traduse si in limba romana de editura Crime Scene Press. „The Thursday Murder Club” se numeste „Clubul Crimelor de joi” iar celelalte carti sunt „Ultimul diavol care trebuie sa moara”, „Glontul care a ratat tinta” si „Barbatul care a murit de doua ori”. Pot fi achizitionate aici. A cincea carte din serie urmeaza sa fie publicata anul viitor.

Citește în continuare