Skip to content

Parazitii, BUG Mafia si Grasu XXL – interzisi la radio!

  • envelope icon

Cei mai tari rapperi romani au fost interzisi la radio in timpul zilei. Ce au facut Parazitii, BUG Mafia si Grasu XXL pentru a ajunge sa nu mai fie difuzati si a provoca pagube materiale posturilor radio?

 

CNA a monitorizat in toamna 2013 programele matinale difuzate de posturile de radio: Kiss FM, Radio ZU, Pro FM, Info Pro, Radio Guerrilla, Radio 21, Europa FM si National FM. In urma acestei monitorizari au luat decizia de a interzice mai multe melodii romanesti si una straina la radio in timpul zilei.

1. Scoate limba – Mamelino
2. De ziua ta – Parazitii
3. Barbati fara femei
4. Turbofin – Grasu XXL
5. Hai cu mine – BUG Mafia
6. Toate-s la fel – Parazitii
7. Cum sa jignesti o femeie – Parazitii
8. Bagabonti 99 – Parazitii
9. Talk dirty – Jason Derulo 

Acestea sunt melodiile interzise de CNA. Posturile de radio nu au voie sa le difuzeze pana la orele 23:00. Motivul? cnA a considerat ca au un continut vulgar, unele fiind partial cenzurate, acoperite cu bip-uri si alte efecte sonore.

Decizia CNA este neclara in cazul lui Jason Derulo, piesa fiind difuzata incontinuu in Marea Britanie si alte tari in care limba engleza este limba oficiala. In schimb, in Romania versurile acestuia deranjeaza desi putini dintre ascultatori inteleg ceea ce se aude in melodia lui.

Florin Gabrea, membru CNA: “Monumentul Parazitii sa fie interzis pana la ora 22.00, astfel incat copiii sa nu mai asculte astfel de porcarii. Nu ma intelegeti gresit, adultii sa le asculte cat vor.

Cristian Mititelu, membru CNA: “Scenetele reflecta infantilismul si lipsa de imaginatie a realizatorilor de radio. Faptul ca nu pot iesi din aluziile sexuale. (…) Faceti o discrimnare intre piesele muzicale si scenete. Eliminand piesele muzicale ii veti auzi mai mult pe domnul Morar si domnul Buzdugan.”

Unul dintre articolele de lege din Codul Audiovizualului care a dus la sanctionarea posturilor suna cam asa: Art. 18, litera b.: Nu pot fi difuzate în intervalul orar 6,00 – 23,00 producţii care prezintă: b) scene de sex, limbaj sau comportament obscen.

Tu ce parere ai, crezi ca au exagerat cei de la CNA cu vreuna din piesele astea? Mai e loc pentru cenzura in 2014?

Informatii via PaginaDeMedia

  • envelope icon

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *