Skip to content

(video) Coldplay l-a adus pe Michael J. Fox pe scena Glastonbury sambata seara pentru a canta la chitara. Actorul din Back to the future care are Parkinson a cantat Fix you. La concert a participat si Tom Cruise

In timpul concertului lor de la Glastonbury, trupa Coldplay a avut in nou moment emotionant plin de mesaje de incluziune dar si respect si admiratie penttru cei care au influentat istoria, invitand pe scena mai multi artisti.

Chris Martin le-a adus omagiu prin versuri fondatorului Glastonbury, Michael Eavis si actorului  Michael J Fox. Fox, care se lupta cu boala Parkinson din 1991, a urcat pe scena intr-un scaun cu rotile pentru o interpretare a piesei „Fix You”.

„Cu riff-ul lui Chuck Berry si felul in care l-a lovit pe Biff: doamnelor si domnilor, va rog sa-i urati bun venit lui Michael J. Fox”, a anuntat Martin cand actorul a urcat pe scena.

„Principalul motiv pentru care suntem intr-o trupa este filmul „Inapoi in viitor””, a declarat Chris Martin, solistul Coldplay, dupa spectacol. „Asa ca ii multumim lui Michael, eroul nostru”.

Mai devreme in noapte, grupul l-a adus pe rapperul Little Simz ca invitat surpriza, marcand o noua colaborare. Se zvoneste ca titlul piesei lor este „Supernova”, iar refrenul contine versurile „and so we pray”.

Inainte ca Simz sa urce pe scena, trupa a prezentat o serie din cele mai mari hituri ale sale, incepand cu „Yellow”, „The Scientist” si interpretand „Viva La Vida” cu o orchestra live. Victoria Canal si-a facut aparitia si in timpul piesei „Paradise”, cantareata si compozitoarea in varsta de 25 de ani alaturandu-se formatiei la voce si pian.

Dupa ce a cantat „Sparks”, solistul Chris Martin a cerut multimii sa ridice mainile si sa trimita dragostea lor „in Israel sau Palestina, in Ucraina sau Rusia, oriunde doriti”.

Coldplay sunt o legenda a festivalului Glastonbury – ei si-au facut prima aparitie la festival in 1999 si a continuat sa fie cap de afis in 2002, 2005, 2011 si 2016. Spectacolul din acest an marcheaza a cincea oara cand Coldplay este cap de afis, fiind prima trupa care realizeaza aceasta performanta.

La concertul de sambata seara printre spectatori s-a aflat si Tom Cruise.

Spectacolul de sambata seara a urmat stirii de saptamana trecuta ca cel de-al 10-lea album al trupei, intitulat „Moon Music”, urmeaza sa apara pe 4 octombrie. Primul single extras de pe album, „Feels Like I’m Falling in Love”, a fost lansat vineri. „Moon Music” a fost produs de creatorul de hituri Max Martin, care a lucrat cu toata lumea, de la Britney Spears la The Weeknd. Albumul va fi primul al trupei de la „Music of the Spheres” din 2021.

In prezent, Coldplay se afla inca in turneul „Music of the Spheres” si a depus eforturi considerabile pentru a-si diminua amprenta de carbon, producand pana in prezent cu 59% mai putine emisii de CO2e decat ultimul lor turneu pe stadioane. Dupa ce a depasit 810 milioane de dolari in venituri, turneul „Music of the Spheres” a devenit al treilea cel mai profitabil si al doilea cel mai vizionat turneu din toate timpurile. Turneul se va incheia in noiembrie, in Noua Zeelanda.

Formata in 1997 la University College London,  Coldplay ii include pe solistul Martin, chitaristul Jonny Buckland, basistul Guy Berryman si bateristul Will Champion. Trupa a vandut peste 100 de milioane de albume in intreaga lume, fiind una dintre cele mai bine vandute formatii muzicale din toate timpurile.

Citește în continuare