Skip to content

Colectia Nirvana „In Utero”, remasterizata cu ocazia celei de-a 30-a aniversari, va cuprinde 53 de piese inedite. Colectia va avea si doua concerte complete si va fi lansata pe 23 octombrie

Nirvana va sarbatori cea de-a 30-a aniversare a ultimului album de studio, In Utero din 1993, cu un box set masiv care va fi lansat pe pe 27 octombrie.

Printre bonusurile acestei colectii remasterizate se numara 53 de piese inedite, inclusiv doua concerte integrale inedite din turneul In Utero. Albumul, lansat initial pe 21 septembrie 1993, a devenit primul album Nirvana nr. 1 in clasamentul Billboard 200, dupa succesul global surprinzator al debutului lor din 1991, Nevermind. Formatele aniversare vor include un box set de 8LP super deluxe, un box de 5CD super deluxe, precum si o editie de 1 LP + 10″, o editie de 2CD deluxe si o editie digitala super deluxe.

Editiile super deluxe vor include 72 de piese, inclusiv concertul Live in Los Angeles (1993) si ultima reprezentatie a trupei din Seattle, Live in Seattle din 1994; vor exista, de asemenea, sase piese live suplimentare bonus de la concertele din Roma, Springfield si New York. Producatorul si inginerul Jack Endino din Seattle – care s-a aflat in spatele productiei pentru debutul trupei din 1988, Bleach – a reconstruit piesele live din casete stereo de pe placi de sunet, potrivit unui comunicat care anunta seturile.

Cele 12 melodii originale ale albumului precum si cinci piese bonus si b-sides au fost remasterizate de Bob Weston de la Chicago Mastering Services, dupa benzile originale analogice stereo; Weston l-a asistat pe inginerul Steve Albini de la In Utero in timpul sesiunilor originale.

Editia aniversara In Utero va fi disponibila intr-o varietate de formate, inclusiv in editie limitata in 8xLP Super Deluxe box set, 5xCD Super Deluxe box set, 2xCD Deluxe edition, 1xLP vinyl edition si o editie digitala Super Deluxe. Cuferele fizice Super Deluxe Edition au si cu un panou acrilic detasabil pe coperta din fata cu emblematicul Angel al albumului; o carte hardcover de 48 de pagini cu fotografii inedite; un fanzin de 20 de pagini nou conceput; o litografie a posterului turneului din Los Angeles realizata de artistul Hot Rod Coop; replici ale promotiei Angel mobile din 1993 pentru magazinele de discuri, trei pliante de concert, doua taloane de bilete pentru Los Angeles si Seattle, un laminat All-Access Tour si patru permise de acces in culisele turneului, lipite de panza: Press, Photo, After Show si Local Crew. Precomenzile sunt in curs de desfasurare, boxul de colectie poate fi comandat de aici

In Utero al trupei Nirvana a fost reeditat anterior in 2013, cu ocazia celei de-a 20-a aniversari. Acea versiune a inclus un nou mixaj stereo realizat de producatorul Steve Albini, B-Sides, demo-uri si alte inregistrari nestiute, precum si o inregistrare a concertului Live and Loud al trupei din 1993.

Citește în continuare