Skip to content

(galerie foto) Noua colectie COS, o colaborare cu artizanul japonez de Shibori, Kazuki Tabata. Utilizeaza tehnici traditionale de vopsire in piese vestimentare perfecte pentru vara.

Brandul COS anunta o colectie in editie limitata care utilizeaza mestesugul traditional japonez de vopsire – shibori, realizat de artizanul din Kyoto, Kazuki Tabata. 

Printr-o tehnica traditonala de vopsire rezistenta realizata prin legarea, plierea, rasucirea sau compresia materialului in diverse moduri rezulta modele cu texturi si culori fascinante.

Colaborarea expune fuziunea dintre mestesugul traditional si designul modern printr-o colectie capsula de 14 piese care include articole pentru femei, barbati si accesorii. 

Relaxate, de inspiratie asiatica, siluetele semnatura COS sunt transformate prin arta shibori, rezultatul fiind o imbinare unica intre texturi, culori si stil, intre artizanat si moda. Tinutele colorate in tonuri blande de albastru, portocaliu si maro evoca un sentiment de atemporalitate si calm.

Piesele au fost concepute pentru a fi stilizate intr-un mod creativ si integrate in orice tip de garderoba, fiecare articol surprinde esenta verii, din materiale perfecte pentru a oferi confort in zilele foarte calduroase.

Colectia utilizeaza mai multe tehnici traditionale japoneze care evidentiaza mestesugul si artizanii care duc mai departe secretele meseriei lor.

Spre exemplu, tehnica Sekka Shibori este folosita pentru a crea o esarfa delicata din matase. De asemenea, tehnica Tesuji Shibori este in prim-plan pentru articole realizate din materiale mai durabile, cum ar fi nailonul reciclat si TENCEL™ Lyocell.

Colectia COS X TABATA SHIBORI se lanseaza online pe cos.com si in magazine in luna iunie.

Kazuki Tabata traieste in Kyoto si este unul dintre putinii artizani care stapaneste mestesugul autentic de shibori. 

Folosind tehnici manuale specializate de vopsire rezistenta, precum legarea, cusutul, plierea, rasucirea sau compresia, obtine tesaturi cu texturi unice si in culori vibrante.

Kazuki a studiat sunet si lumina la Scoala de Arte Vizuale din Osaka, insa expunerea initiala la mestesugurile traditionale a avut loc in timpul unei vizite la locul de munca al tatalui sau. Impins de o determinare de a pastra vii tehnicile vechi, a gasit inspiratia de a se dedica mestesugului shibori.

Dupa ce a dedicat multe ore vopsirii manuale si perfectionarii abilitatilor esentiale, Kazuki a intalnit Shibori Kyo Shikanoko traditional din Kyoto – o arta unica cunoscuta ca fiind cel mai dificil stil al tehnicii datorita numeroaselor sectiuni de țesatura legate in randuri egale si stranse.

Provocat sa reproduca sekka floare de zapada shibori, o forma rara si delicata, el a inceput o calatorie autodidacta prin incercare si eroare, aspirand sa transmita generatiilor viitoare cunostintele acumulate.

Aceasta a marcat inceputul carierei sale, cu Shibori Kyo Shikanoko devenind specialitatea sa principala. Pana in prezent, practica expert shibori in atelierul sau din sud-vestul Kyoto-ului, creand o gama diversa de designuri pentru compania care ii poarta numele – Tabata Shibori.

Brandul COS, cu sediul in Londra, este recunoscut piesele emblematice de garderoba, articolele esenttiale si modelele inovatoare care sunt facute sa dureze. Dedicate calitatii si sustenabilitatii, colectiile COS adopta o abordare personalizata a designului care imbina functionalitatea cu stilul atemporal si includ cele mai recente progrese in materie de textile pentru a asigura utilizarea in mod atent a fibrelor, indiferent daca acestea sunt reciclate, reinnoite sau provenite din surse durabile.

Citește în continuare