Skip to content

Galerie foto. Colectiile Dior, Saint Laurent, Loewe, Balenciaga, Louis Vuitton pentru toamna-iarna 2024/2025 de la Saptamana Modei la Paris.

Saptamana Modei de la Paris a transformat recent capitala franceza intr-un spectacol vizual atat pe podiumuri dar si pe strada unde invitatii s-au imbracat in tinute cat mai creative pentru a marca noul sezon din lumea modei. 

Cele mai importante case de moda au prezentat colectiile pentru sezonul toamna-iarna 2024/2025 si au stabilit noi tendinte care se vor raspandi in magazinele mass-market pana in momentul in care tinutele din imaginile de mai jos vor fi disponibile pentru achizitie. 

Principalul trend observat la Paris Fashion Week este inspiratia din moda de la sfarsitul anilor ’60, incepand cu defilarea Saint Laurent care a apelat la colectia din 1968. Este un moment cheie in istoria Frantei, marcand revoltele studentesti in care tinerii luptau impotriva capitalismului, consumerismului si a imperialismului american care starnea razboaie si neliniste. 

Moda a vorbit dintotdeauna despre starea societatii iar in mesajele trimise de designeri pe podium se poate observa acest lucru. 

Pe alocuri, tinutele pentru sezonul toamna-iarna 2024/2025 intruchipeaza nevoile, dorintele doamnelor de toate varstele — Balmain a adus o oda femeilor varstnice, Undercover a creat o colectie pentru mamele muncitoare. In acelasi timp, se poate observa si rezultatul tensiunii resimtite in ultimele luni atat de fluxul de informatie si stiri care ne bombardeaza zilnic prin intermediul retelelor de socializare dar si de nelinistea cauzata de ascensiunea extremismului si a razboaielor. Acest lucru s-a traspuns intr-un procent extraordinar de tinute in nuante neutre ─ bej, grej, griuri, off-white, bej camuflaj.

In colectiile Saint Laurent si Dior ─ doua dintre cele mai influente branduri din industria modei la nivel global ─ peste jumatate din tinute au fost in tonuri de bej si bej camuflaj iar restul au fost negre, albe sau gri. Inspiratia ar putea fi pusa atat pe seama imaginilor cu armate si militari observate in ultimii ani dar si pe seama filmului „Dune 2” care a fost lansat recent in cinematografe si care mizeaza pe o paleta de culori si costume de culoarea nisipului.

Majoritatea colectiilor aduc omagii unor momente din trecut, se observa o revigorare retro, o nostalgie pentru vremuri mai simple.

Un bun exemplu este defilarea Chanel inspirata de primele vizite ale lui Coco Chanel in statiunea balneara Deauville.

Un alt exemplu este colectia Loewe care mizeaza pe accesorii inspirate din motivele florale din arta secolului al XVIII-lea si portelanurile produse la fabrica din Chelsea.

Se remarca de asemenea o atentie pentru a crea tinute pentru femei de toate varstele, nu doar pentru publicul tanar. Totodata, au aparut tot mai multe colectii dedicate femeilor care muncesc sau care fac multi-tasking, jongleaza cu mai multe joburi si sarcini in acelasi timp. Acest lucru se traduce in haine mult mai practice, mai usor de purtat, care denota o intelegere a nevoilor zilnice ale femeilor.

Mai jos va invitam sa va delectati vizual cu noile colectii pentru toamna-iarna 2024/2025 in imagini si in filmarile prezentarilor de moda aferente fiecarei colectii.

Colectia Loewe pentru toamna-iarna 2024/2025

Colectia Saint Laurent pentru toamna-iarna 2024/2025

Colectia Dior pentru toamna-iarna 2024/2025

Colectia Chloé pentru toamna-iarna 2024/2025

Colectia Balenciaga pentru toamna-iarna 2024/2025

Colectia Louis Vuitton pentru toamna-iarna 2024/2025

Citește în continuare