Skip to content

Concert aniversar Bob Marley interpretat chiar de fiul sau, Ziggy Marley. Concertul e gratuit online.

Pentru a continua seria aniversara Bob Marley inceputa in 2020, unul dintre fii sai, Ziggy, a organizat un concert live de o ora, respectand toate regulile de distantare sociala.

Anul acesta, Bob Marley ar fi implinit 75 ani, asadar o serie de evenimente dedicate legendei reggae au fost planificate. Ziggy Marley i-a cantat piesele clasice ca “One Love” si “Get up, stand up”, dar si piese mai putin cunoscute ale artistului jamaican, ca “Them Belly Full,” “Coming in From the Cold” sau “We and Dem.”

Concertul live pe care Ziggy l-a organizat a fost inregistrat in CEEK VR Studio din Los Angeles, fiecare membru al bandului respectand distantarea sociala si purtand masti de protectie pe fata. La sfarsitul concertului, Ziggy a raspuns la toate intrebarile de pe platforma de live streaming.

Tot in cadrul aniversarii de 75 de ani a lui Bob Marley a avut loc si The Amplified Project, prin care mai multi membrii ai familiei lui Bob Marley au publicat o versiune proprie a melodiei “One Love”, beneficiarul fiind UNICEF.

Un documentar in 12 parti despre viata lui Bob Marley este deja disponibil online ca parte din aniversarea de 75 de ani a artistului

Totodata, legenda reggae are si o docu-serie in 12 parti, “Bob Marley Legacy”, iar cateva dintre episoade sunt disponibile online, documentarul explorand atat viata celebrului artist, cat si istoria si cultura reggae, dar si pe cea a rastafarienilor.

Muzicianul jamaican Bob Marley a devenit cunoscut in toata lumea pentru compozitiile sale de reggae si un stil vocal distinctiv, pe care le-a inceput alaturi de grupul The Wailers in 1963.

Bob Marley este un simbol al culturii si identitatii jamaicane, fiind considerat unul dintre cei mai influenti cantareti de reggae din toate timpurile.

Nascut in satul Nine Mile in Saint Ann Parish din Jamaica sub numele de Nesta Robert Marley, cantaretul a inregistrat in 1962 primele doua piese „Judge Not” si „One Cup of Coffee”, cu producatorul Leslie Kong, insa nu au avut succesul asteptat. Cele doua cantece au fost relansate postum pe albumul „Songs of Freedom”.

Dupa destramarea trupei The Wailers in 1974, Marley s-a mutat in Marea Britanie si a urmat o cariera solo, care a culminat cu lansarea albumului de succes „Exodus” in 1977. Albumul l-a propulsat in topurile internationale, devenind astfel unul dintre artistii cu cele mai mari vanzari din toate timpurile, si a ramas in topurile britanice pentru 56 de saptamani consecutive. „Exodus” include cele patru hit-uri: „Waiting in Vain”, „Jamming”, „One Love” si „Exodus”. In anul 1978 a lansat albumul „Kaya”, care cuprinde single-urile „Is This Love” si „Satisfy My Soul”.

Cititi mai mult aici:

Citește în continuare