Skip to content

Concert extraordinar Alexandru Tomescu si legendara vioara Stradivarius Elder-Voicu la Gala Remember Enescu

Fundatia Culturala „Remember Enescu” sarbatoreste 20 ani de excelenta in acest an si ii invita pe iubitorii de muzica clasica joi, pe 19 decembrie, ora 19:00, la Sala Majestic a Teatrului Odeon, la un recital sustinut de violonistul Alexandru Tomescu si vioara Stradivarius Elder-Voicu alaturi de pianista Sinziana Mircea, soprana Laura Tatulescu, dar si tinerii interpreti Maria Ecaterina Blejan si Ioan Theodor Blejan la pian si harpa si pianista Eva Garet.

Spectacolul reuneste pe scena membri din anii de debut ai Fundatiei, care au inregistrat deja succese notabile in cariera, precum si copii care abia li s-au alaturat si vor celebra impreuna cu cei prezenti la Gala Remember Enescu, 20 de ani de activitate neintrerupta, intr-o bijuterie arhitectonica a Capitalei – Teatrul Odeon.

Artistii vor interpreta lucrari de George Enescu, Mihail Jora, Frederic Chopin, Franz Liszt, Piotr Ilici Ceaikovski si altii.

Biletele sunt disponibile online doar pana pe 15 decembrie, inclusiv, iar de la casa de bilete pana in ziua evenimentului.

Fundatia Culturala „Remember Enescu” – un spatiu cultural orientat spre legatura dintre cel mai important compozitor roman, George Enescu si tanara generatie de artisti

Lansata in anul 1999 si condusa de violonistul Alexandru Tomescu si mama maestrului, profesoara de vioara, Mihaela Tomescu, Fundatia omagiaza in diverse forme personalitatea marelui compozitor, violonist, dirijor, pianist si pedagog George Enescu, figura emblematica a culturii romane si totodata sprijina dezvoltarea activitatii muzicale in Romania.

Solistii si profesorii din cadrul Fundatiei se ocupa de salvarea si protejarea tezaurului artistic muzical romanesc, precum si de promovarea tinerelor talente muzicale, inclusiv prin incurajarea de a aborda cu consecventa creatia nationala.

Proiectele Institutiei fondata de profesoara Mihaela Tomescu s-au orientat spre legetura care trebuie facuta intre personalitatea celui mai important compozitor roman, George Enescu si tanara generatie de artisti, dar si spre pastrarea in memoria publica a unor eminenti profesori, care au influentat prin activitatea lor calitatea vietii muzicale romanesti.

Alexandru Tomescu canta din 2007 pe faimoasa vioara Stradivarius Elder-Voicu 1702, care a fost utilizata timp de patru decenii de maestrul Ion Voicu

A urcat pe cele mai importante scene pentru muzica de camera din lume, dar a cantat si printre oamenii de rand in cele mai neobisnuite locuri, in statia de metrou Piata Victoriei din Capitala, langa Coloana Infinitului a lui Brancusi dar si in Biserica Unitariana de la Rosia Montana.

A debutat la varsta de 9 ani, ca solist al Orchestrei Simfonice din Constanta si a castigat de-a lungul anilor numeroase premii nationale si internationale la festivalurile de muzica clasica si se implica in diverse programe de educatie muzicala, dar si in actiuni umanitare, sociale si de salvare a patrimoniului cultural roman. 

Pentru violonistul Alexandru Tomescu conteaza legatura armonioasa care se creeaza intre artist si ascultatori, prin bucuria adusa de sunetele muzicale, indiferent de locurile in care canta, fie ca este Théâtre des Champs Elysées, Carnegie Hall, Konzerthaus Berlin sau statia de metrou Piata Victoriei. Imbracat intr-un tricou cu mesajul „Adopta o Casa in Rosia Montana”, artistul a cantat Bach timp de doua ore in Biserica Unitariana de la Rosia pentru a trage un semnal de alarma privind distrugerea valorilor istorice si de patrimoniu.

Citește în continuare