Skip to content

La Londra va avea loc primul concert pentru strangere de fonduri dedicata victimelor cutremurului din Turcia si Siria. Olivia Colman, Marcus Mumford, Hozier vor urca pe scena Royal Albert Hall

Comunitatea artistica din Marea Britanie s-a organizat sa creeze primul concert pentru strangere de fonduri dedicate victimelor cutremurului din Turcia si Siria, despre care

Organizatia Mondiala a Sanatatii a declarat ca 26 de milioane de oameni din regiune au in prezent nevoie de asistenta.

Marcus Mumford, Dermot Kennedy, Hozier, James Bay, Anna Calvi si Nilüfer Yanya vor urca pe scena, la fel si actorii Olivia Colman si Gubu Mbatha-Raw, alaturi de comediantul Omid Djalili. Seara va fi gazduita de Jumoké Fashola si Halit Ergenç, iar toate fondurile stranse vor merge catre War Child si The Turkey Mozaik Foundation.

Evenimentul are loc la Royal Albert Hall, sambata, 15 aprilie, de la ora 18:30, iar biletele se pun in vanzare incepand de astazi, cu preturi de la 45 lire sterline, aici.

Ideea de concerte pentru stangeri de fonduri a pornit tot din Marea Britanie, in 1984, cand Bob Gendolf a inventat conceptul de Band Aid, pentru a aduce un sprijin in eradicarea foametei din Etiopia.

La momentul respectiv, cele mai importante nume din rock-ul mondial au urcat pe scena, transmisiile live televizate peste tot in lume fiind parte din impact. Din pacate, desi au atras atentia si evenimentele au fost de un real succes, problema foametei nu s-a rezolvat nici atunci, prin infuzia de capital, iar situatia nu este foarte favorabila nici acum, 30 de ani mai tarziu.

Mai mult, cercetarile publicate de la Universitatile din Manchester si Sussex in 2015 au mai descoperit ca, desi sustinerea din partea celebritatilor a organizatiilor caritabile este bine vazuta de catre public, acelasi lucru nu se aplica evenimentelor de strangere de fonduri, cum ar fi Band Aid sau Comic Relief. Cu alte cuvinte, publicul intelege cauzele, dar nu este neaparat solidar cu aceste cauze sustinute de vedete si nu participa financiar cu donatii extra.

Studiul arata in cele doua sondaje cu 3.100 de persoane ca 75% au sustinut ca nu au raspuns „in niciun fel” la apelurile de strangere de fonduri ale celebritatilor, in timp ce aproape 66% nu au putut numi o singura celebritate care este imaginea unei organizatii caritabile internationale, precum Action Aid, Amnesty International sau Oxfam. Intreaga cercetare se poate consulta aici.

Citește în continuare