Skip to content

Concert Vienna Classic Christmas la Sala Palatului

  • envelope icon

Marti, 11 decembrie 2018, Strauss Festival Orchestra Vienna va sustine concertul “Vienna Classic Christmas”, la Sala Palatului, cu incepere de la orele 19.30.

Pentru al VIII-lea an consecutiv, muzica vieneza ajunge in Romania in preajma Sarbatorilor de iarna. Strauss Festival Orchestra Vienna condusa de maestrul Willy Buchler va oferi ca de fiecare data momente magice celor care vor veni sa asiste la un spectacol veritabil vienez.

Biletele sunt disponibile in reteaua Bilete.ro, pretul lor fiind: VIP – 200 lei, Categoria 1 – 150 lei, Categoria 2 – 100 lei, Categoria 3 – 60 lei.

Strauss Festival Orchestra a fost fondata in 1978 de catre dirijorul Peter Guth. Cu studii la Academia de Muzica din Viena si Conservatorul dn Moscova, acesta este considerat de multi “cel mai mare specialist in Strauss al zilelor noastre”. Pe langa infiintarea si coordonarea artistica a Strauss Festival Orchstra, Guth a fost invitat sa conduca nu mai putin de 100 de orchestre simfonice, printre care cele mai cunoscute sunt Royal Philharmonic Orchestra London, the NHK Symphony Orchestra Tokyo sau the San Francisco Symphony.

Willy Buchler, cel care va conduce orchestra vieneza in cadrul concertului din Bucuresti, este si el un reprezentant important al muzicii vieneze. Buchler este dirijor invitat in spectacolele Strauss Festival Orchestra Vienna de peste 20 de ani, el continuand traditia lui Johann Strauss de a dirija  cu vioara in mana. Pe langa profesionalism, Buchler farmeca si prin jovialitatea si bucuria cu care dirijeaza.

Anul acesta, spectacolul va fi completat de corpul de balet Pegani, format din prim-balerinii Romina Kołodziej si Vladimir Snizek.

Asadar, fiecare piesa muzicala va avea o poveste, intregita prin dans, emotie si o coregrafie spectaculoasa, semnata de Raffaela Pegani, una dintre colaboratoarele mai vechi ale orchestrei.

Romina Kołodziej este prim balerina la Teatrul National Slovac din Bratislava, studiind baletul la Opera de Stat din Viena, iar Vladmir Snizek este balerin, coregraf si manager.

  • envelope icon

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *